Po inštalácii významnejšej aktualizácie sa zobrazia novinky.

Trochu nešťastným spôsobom a mnohí prehliadač Edge s webovou stránkou ihneď zatvoria. Microsoft chce zmeniť spôsob, akým nás bude informovať o novinke v danej verzii. Nebude to ale jednoduché a bude musieť zvážiť, ktoré informácie do tohto procesu zahrnie. Server ghacks.net rozoberá túto problematiku a takisto sa jej venoval.

Problém je totiž častokrát v tom, že používatelia danú aplikáciu nemajú nainštalovanú. Ak sa teda objavia nejaké novinky v 3D Skicári, je to fajn, no ak ho nemáte v systéme, je to malý technický problém. Dôvod bude pravdepodobne ten, že ste ho odinštalovali, nakoľko býva štandardnou súčasťou systému.

Po novom ale firma mení aj to, ktoré aplikácie v systéme budú. Ak totiž nemáte zariadenie so slotom na SIM kartu, Windows by už nemal obsahovať aplikáciu Mobilné balíky. Takto môžu vzniknúť rôzne nedorozumenia. Pribudnú novinky, no vy ich nemáte možnosť ihneď vyskúšať, keďže vlastne v danej chvíli nie sú integrálnou súčasťou systému.

windows news tips

Ako ukazuje obrázok vyššie, zmení sa spôsob zobrazovania noviniek. Dizajn vychádza z aplikácie zobrazujúcej Tipy pre tento operačný systém. Tam je zahrnutý súbor noviniek a toho, ako ich môžete využiť. Zatiaľ ide o prvú ukážku a týka sa testovacej verzie Insider označenej ako Build 20190 a je platná pre anglické nastavenia systému.

Ako na to?

Na to, aby ste tieto tipy dostávali, potrebujete mať aktivované ich zobrazovanie. To si preveríte v časti NastaveniaSystémOznámenia a akcie.

windows settings

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Microsoft spomalil Windows 10. Aktualizácia sa nepodarila

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.