Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V druhej polovici júla sa uskutočnil už 17. ročník konferencie Microsoft Inspire. Tento rok prvýkrát úplne online, čo jednoznačne odráža to, v akom období sa teraz nachádzame. Ako každý rok aj tento rok bola konferencia skvelou príležitosťou pre partnerov Microsoftu spojiť sa s ostatnými, obzrieť sa za uplynulým rokom a súčasne sa aj pozrieť na budúce trendy.

Aj tento rok konferencia priniesla ako vždy celý rad noviniek a inovácií. Medzi najzaujímavejšie z nich patria:

  • Azure Stack HCI, posledná novinka v hybridnom portfóliu spoločnosti, ktorá je teraz vo verzii public preview. Azure Stack HCI je hyperkonvertované klastrové riešenie prinášajúce virtualizáciu Windows a Linux do hybridného prostredia miestnej infraštruktúry zákazníckych datacentier, pričom klastre je možné spravovať pomocou existujúcich nástrojov, ako sú Windows Admin Center, System Center a PowerShell. Keďže zákazníci presúvajú svoju výpočtovú kapacitu čoraz viac do cloudu, aby ušetrili peniaze, zvýšili efektivitu a inovovali, sme odhodlaní poskytnúť im väčší výber a tie najlepšie riešenia pre ich hybridné fungovanie. Medzi našich kľúčových partnerov, ktorí už riešenie Azure Stack HCI dodávajú, patrí Dell EMC, HPE a Lenovo.
  • Microsoft Teams prináša partnerom a vývojárom nové spôsoby, ako ďalej rozšíriť možnosti Teams schôdzok pomocou aplikácií a služieb tretích strán. Vďaka tomu môžu byť teraz schôdzky ešte interaktívnejšie a efektívnejšie.
  • Nové riešenia platformy Power Platform pomáhajú zamestnancom a zamestnávateľom s bezpečným návratom do pracovného prostredia. Nástroje ako Location Readiness, Employee Health a Safety Management, Workplace Care Management a Location Management umožňujú zákazníkom priebežne sledovať jednotlivé podmienky a v prípade potreby reagovať. Kľúčovú úlohu hrajú naši partneri, ktorí pomáhajú s dodávaním týchto riešení zákazníkom. To sa jasne ukázalo počas našej počiatočnej reakcie na COVID-19 v marci a apríli, keď naše riešenia, ako je napríklad šablóna pre krízovú komunikáciu, umožnili zákazníkom rýchlo nasadiť aplikáciu prispôsobenú ich špecifickým potrebám. A práve pripravenosť našich partnerov pomôcť v tom hrala dôležitú úlohu.
  • Ďalšou novinkou je rozšírenie prepojenia platformy Power Platform s Teams, čo z Microsoft Teams robí ešte silnejší nástroj na tímovú spoluprácu a podnikové procesy. Microsoft DATAFLEX, relačná databáza, ktorá je teraz bez dodatočných nákladov súčasťou Teams, umožňuje zákazníkom vytvárať, nasadzovať a spravovať aplikácie a chatboty s nástrojmi Power Apps a Power Virtual Agent bez toho, aby opustili prostredie Teams. Táto nová funkcia umožní podnikovým používateľom rýchlo reagovať na meniace sa potreby a vytvárať zákaznícke riešenia priamo v rámci aplikácie pre spoluprácu, ktorú používajú pri výkone svojej práce každý deň.
  • V oblasti bezpečnosti predstavil Microsoft verziu nástroja Microsoft Endpoint Data Loss Prevention in Microsoft 365 (zatiaľ public preview), ktorá pomáha zákazníkom identifikovať a chrániť informácie na koncových zariadeniach. Vďaka tomu, že je tento nástroj zabudovaný priamo do Windows 10, aplikácií Office a do prehliadača Microsoft Edge, netreba žiadneho agenta a riešenie tak môže byť nasadené skutočne veľmi rýchlo. Riešenie je tiež integrované s už existujúcimi nástrojmi na ochranu straty dát v Microsoft Teams, Exchange a SharePoint, čo zákazníkom pomáha spĺňať požiadavky na dodržiavanie predpisov naprieč celou platformou Microsoft 365.

Detailnejší prehľad noviniek je k dispozícii TU a tiež v Microsoft Inspire Book of News. Ďalší obsah z konferencie Microsoft Inspire 2020 vrátane prednášok hlavných rečníkov je dostupný na https://news.microsoft.com/inspire2020/.

Značky: