Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zúčastnili sme sa novoročného príhovoru generálneho riaditeľa spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia a z jeho príhovoru vyberáme:

Isto už máte informácie o výsledkoch koncernu Daimler za rok 2018. Celosvetovo odbyt narástol na 3,4-milióna vozidiel (+2,4 %) pri súčasnom raste obratu na úroveň 167,4-miliardy € (+2 %). Hospodársky výsledok (7,6-miliardy €) dosiahol slušnú úroveň. Ako uviedol predseda predstavenstva Daimler a vedúci divízie Mercedes-Benz Cars Dieter Zetsche: “ Rok 2018 bol pre Daimler rokom so silným protivetrom – od prebiehajúcej diskusie ohľadom dieselov, cez prechod na nový testovací postup WLTP až po globálny obchodný spor. To všetko sa odrazilo aj na našich výsledkoch a kurze akcii. Napriek tomu sme protivietor ustáli a napredovali sme v kľúčových oblastiach budúcnosti. Za to vďačíme v neposlednom rade nášmu silnému core biznisu.” Divízia Mercedes-Benz Cars umiestnila vo svete 2,4-milióna osobných vozidiel. “Mercedes-Benz dosiahol ôsmykrát za sebou rekordný rok v predaji. Naďalej sme lídrom medzi prémiovými značkami. Vysoký dopyt zákazníkov dokazuje, že ideme s našim modelovým portfóliom a strategickým smerovaním správnou cestou,“ poznamenal Dieter Zetsche. Výrazný rast odbytu na úroveň 517 300 vozidiel zaznamenala divízia Daimler Trucks pri 10-percentnom raste, čím dosiahla najúspešnejší rok v histórii. Rok 2018 znamenal pre divíziu Mercedes-Benz Vans už piaty rekordný rok za sebou. Odbyt 421 400 vozidiel znamenal 5-percentný rast. Divízia Daimler Buses predala 30 900 vozidiel čo predstavovalo 8-percentný rast. Divízii Daimler Financial Services sa podarilo v priebehu predchádzajúceho roka uzatvoriť nové kontrakty na financovanie a lízing v hodnote 71,9-miliardy € (+1,7 %).

Osobitne nás teší i úspech vozidiel s hviezdou v znaku na Slovensku, ktoré tvoria podstatnú časť portfólia spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia. Podľa Zväzu automobilového priemyslu (ZAP) SR zaznamenala značka Mercedes-Benz v roku 2018 registráciu spolu 4 298 vozidiel; z toho osobných
3 106 (M1); úžitkových do 3,5 tony 315 (N1); úžitkových nad 3,5 tony a nákladných nad 7,5 tony 45 (N2); nákladných nad 12 ton 814 (N3) ako aj 18 autobusov (M3). Značka Mercedes-Benz sa tak stala lídrom v prémiovom segmente osobných i absolútnom lídrom v segmente nákladných vozidiel nad 7,5 t. Taktiež bolo prihlásených z nášho portfólia 40 mestských vozidiel smart, 41 autobusov značky Setra a 44 úžitkových vozidiel Fuso.

Isté je, a sme vám za to veľmi vďační, že takéto pozitívne výsledky by sme nedosiahli bez vašej účinnej pomoci. Veď počas roku 2018 bolo zverejnených (podľa monitoringu) takmer 5-tisíc mediálnych výstupov, v ktorých sa objavili nami zastupované značky.

Veľa zaujímavého nás čaká i v tomto roku. Súčasťou modelovej ofenzívy Daimleru bude už na jar nová GLE, nová Trieda A sedan, nová Trieda B, modernizovaná Mercedes-AMG GT ako aj elektrická verzia metského autobusu eCitaro. Leto oživí nová CLA, modernizovaná GLC v prevedení SUV a kupé, ktorá je na Slovensku najžiadanejším modelom v našom portfóliu, vlajková loď segmentu SUV GLS či EQC ako prvý člen rodiny Mercedes-Benz značky EQ. Segment vanov osvieži modernizovaná Trieda V, Marco Polo ako aj nové elektrické eVito. Segment nákladných vozidiel sa bude tešiť príchodu faceliftovaných modelov Actros a Arocs. Jeseň bude v znamení CLA Shooting Brake ako aj dokončenia výmeny rodiny minibusov odvodených od modelu Sprinter. Ôsmy člen rodiny kompaktných vozidiel Mercedes-Benz spestrí zimu.

Ctení prítomní,

aj dokonalý stroj potrebuje ruku človeka. Určite viete, že práve v službách sme vo viacerých ohľadoch priekopníkmi práve my u nás na Slovensku. Začali sme už devätnásty rok poskytovania šesťročného bezplatného servisu (do najazdenia 160-tisíc km). Štrnásť rokov ponúkame možnosť predĺženia záruky na vozidlo až na 6-ročné obdobie (do najazdenia 160-tisíc km). Do piateho roku života vstupuje desaťročný zvýhodnený servis pre vozidlá staršie ako šesť rokov (alebo 160-tisíc km) kedy majiteľ vozidla získava údržbovú prácu zadarmo a originálne náhradné dielce za férové ceny. S kúpou modelu Sprinter zákazník dostáva v cene vozidla údržbu na 10 rokov alebo do najazdenia 500-tisíc zahŕňajúcu prácu, originálne náhradné diely, oleje a mazivá. Užívateľskú pohodu našich zákazníkov ako samozrejmosť naďalej doplňujú 24-hodinový servis, garancia mobility Mobilo a ďalšie kvalitné služby. Možnosti nadobudnúť naše vozidlá rozširujú i služby spoločnosti Mercedes-Benz Financial Services Slovakia.

Milé dámy, vážení páni,

rád využívam aj túto možnosť, ešte raz vám v celom nastupujúcom období roku 2019 popriať v prvom rade veľa zdravia, úspechov a pohody medzi svojimi najbližšími i spolupracovníkmi.

Prosím, zachovajte nám i naďalej svoju priazeň.

Ďakujem za vašu pozornosť,

Stephan Moebius

Značky: