Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HP Inc. predstavila notebook HP Spectre x360 14, ktorý poskytuje pohodlie typické pre 15-palcovú obrazovku v kombinácii s mobilitou 13,5-palcového zariadenia.

Ponúka dokonalé zážitky pri surfovaní po internete, čítaní, písaní i sledovaní obsahu. Dnes bol tiež predstavený rozšírený rad notebookov HP Spectre a ENVY, postavených na procesoroch Intel® Core™ 11. generácie. Tieto modely sú vďaka neuveriteľnému zvýšeniu výkonu a predĺženej výdrži batérie dokonalou voľbou pre prácu z domova.

Počítače sú pre nás v súčasnosti dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, pretože všetci robíme oveľa viac vecí z domu. Z domova pracujeme, učíme sa aj konzultujeme s lekárom, a ostane to tak aj v blízkej budúcnosti. Domácnosť je ale tiež miestom, ktoré často zdieľame so spolubývajúcimi alebo s ďalšími členmi rodiny, ktorí tiež pracujú alebo sa učia z domova. Osobné zariadenia teda musia byť flexibilné a musia sa vedieť prispôsobiť prostrediu, v ktorom ich používatelia práve používajú. Len menej ako tretina používateľov má k dispozícii pracovňu, v ktorej sa môže zavrieť,[i] v roku 2020 sa teda naše obývačky, spálne i kuchyne menia na otvorené kancelárie. Spoločnosť HP kladie pri vývoji zariadení, aké predstavuje nový HP Spectre x360 14, dôraz na schopnosť prispôsobenia sa a na inteligentné funkcie. Využíva k tomu inteligentné riešenia, akými sú správa výkonu alebo nové zvukové funkcie podporované umelou inteligenciou, ktoré dokážu s predstihom predvídať potreby používateľa.

 

Portfólio počítačov radu Spectre završuje nový model HP Spectre x360 14 nabitý najnovšími inteligentnými funkciami, ktoré sa prispôsobia používateľovi a zaistia mu maximálnu produktivitu.

Portfólio počítačov radu Spectre završuje nový model HP Spectre x360 14 nabitý najnovšími inteligentnými funkciami, ktoré sa prispôsobia používateľovi a zaistia mu maximálnu produktivitu.

HP Spectre x360 14: notebook, v ktorom sa krása snúbi s adaptívnou inteligenciou a s neprekonateľným výkonom

Notebooky radu Spectre platia aj naďalej ako synonymá vybrúseného dizajnu, ktorého vzhľad vždy upúta. Prispievajú k tomu dvojito skosené hrany hliníkového šasi, dotiahnuté k dokonalosti presným CNC obrábaním spolu s farebným vyhotovením v temne čiernej Nightfall Black s medenými akcentmi Copper Luxe, v námornej modrej Poseidon Blue s mosadznými akcentmi Pale Brass alebo v prírodnej striebornej Natural Silver.[ii] Medzi ďalšie výnimočné vlastnosti tohto zariadenia patria aj nasledujúce:

  • Spectre x360 14 je prvým notebookom v rade Spectre x360 s displejom s pomerom strán 3:2,[iii] ktorý ponúka v zvislom smere zhruba o 20 % viac zobrazovacej plochy než 16:9[iv] – čo je ideálne pri surfovaní po internete, čítaní aj upravovaní obsahu a rovnako pre produktívnejšiu a efektívnejšiu prácu. Používateľ získava pocit ako pri práci s papierom veľkosti A4, preto možno ľahko digitálne vytvárať a podpisovať dokumenty alebo načrtávať nápady.
  • Pomer plochy obrazovky k telu zariadenia dosahuje 90,33 % (STBR)[v] a presné a realistické podanie farieb zaručuje 100 % farebná kalibrácia s Delta E menším ako dve.
  • Voliteľný OLED displej ponúka neuveriteľný kontrastný pomer 1 000 000 : 1,[vi] jasnejšie a bohatšie farby zaručuje široký farebný gamut pokrývajúci 100 % DCI-P3. OLED panel notebooku Spectre x360 14, ktorý sa môže pochváliť certifikáciou TUV[vii], ako aj Eyesafe®[viii], obmedzuje množstvo škodlivého modrého svetla posunutím zobrazovaného farebného spektra, pričom ale stále zaručuje žiarivé podanie farieb.
  • Prvý notebook radu Spectre s klávesnicou typu všetko v jednom“, obsahujúci tlačidlo vypínača napájania, po novom aj tlačidlo spúšte fotoaparátu, tlačidlo pre príkazové centrum HP, tlačidlo na stlmenie mikrofónu a čítačku odtlačkov prstov.[ix]
  • Spectre x360 14 s certifikáciou Energy Star a EPEAT Gold je vítaným prírastkom do najudržateľnejšieho portfólia počítačov HP[x] zahŕňajúceho viac ako 100 produktov s certifikáciou EPEAT Gold registrovaných vo viac ako 19 krajinách – to je väčší počet, než akým sa môže pochváliť akákoľvek iná spoločnosť pôsobiaca v oblasti IT. Vďaka inovatívnemu použitiu prírodných obnoviteľných materiálov v nožnicovom mechanizme klávesnice[xi] sa HP podarilo za dobu životnosti zariadenia znížiť objem emisií CO2 o ekvivalent zodpovedajúci spáleniu 600 kg uhlia.[xii] Okrem toho sa na výrobu obalu prístroja namiesto plastovej peny používa biologicky odbúrateľná nasávaná kartonáž.[xiii]

Model Spectre x360 14 bol vyvinutý a doladený v spolupráci so spoločnosťou Intel a prešiel testami potvrdzujúcimi a overujúcimi,[xiv] že spĺňa požiadavky platformy Intel® Evo™,[xv] čo poskytuje záruku, že prístroj spĺňa hardvérové špecifikácie Intel a kľúčové parametre súvisiace s používateľskou skúsenosťou, týkajúce sa odozvy, funkcie okamžitého prebudenia, výdrže batérie a podpory rýchleho nabíjania. Spectre x360 14 je oproti minuloročnému modelu Spectre X360 13 vybavený najnovším procesorom Intel® Core™ 11. generácie, ktorý prináša zvýšenie výkonu o 34 %,[xvi] a samostatným integrovaným grafickým procesorom Intel® Iris® Xe,[xvii] ktorého výkon je vyšší o 79 %.[xviii]

Toto zariadenie s výdržou batérie až 17 hodín[xix] vám bude k dispozícii v celej domácnosti alebo kamkoľvek sa vydáte. Práca z domu vyžaduje konzistentné a rýchle pripojenie a Spectre x360 14 vám vďaka technológii Wi-Fi 6[xx] poskytne trikrát rýchlejšie pripojenie a podporuje aj Bluetooth 5.0. Zariadenie podporuje tiež Thunderbolt™ 4[xxi] pre rýchly prenos dát a odosielanie a prijímanie veľkých súborov, ako sú videá, fotografie a filmy, v priebehu niekoľkých sekúnd. Jednoduchý prenos súborov medzi zariadeniami a operačnými systémami zaisťuje aplikácia HP Quick Drop. Vďaka podpore dotykového pera HP MPP 2.0 Tilt a funkcie magnetického pripevnenia je Spectre x360 14 ideálny pri tvorivej činnosti a hodí sa pre prácu v aplikácii Adobe Fresco. Počas 30-dňového skúšobného obdobia[xxii] sú zadarmo poskytované aplikácie Adobe Creative Cloud, Premiere Rush, Premiere Pro, Creative Cloud Photography Plan a Acrobat Standard.

Spectre x360 14 ponúka rad inteligentných funkcií a softvérových riešení, určených na bezproblémové prispôsobenie používateľovi na základe činností a aplikácií používaných v danom čase. Tieto funkcie zahŕňajú:

  • Inteligentné riadenie spotreby energie pre optimalizáciu produktivity pomocou technológie Intel® Dynamic Tuning, ktorá zabráni prehriatiu alebo vybitiu batérie, keď sa zariadenie nachádza v taške, a rýchly prístup do aplikácie HP Command Center pomocou vyhradenej klávesy na klávesnici typu všetko v jednom“ pre jednoduchý výber funkcií, ako napr. režim Power Save alebo ochrana batérie pomocou funkcie Adaptive Battery Optimizer.
  • Režim Focus pre multitasking a produktivitu sa stlmením jasu práve nepoužívaných aplikácií na pozadí a zachovaním jasu aktuálne používanej aplikácie. Táto funkcia prispieva k predĺženiu výdrže batérie stlmením jasu ostatných častí obrazovky, ktoré sa práve nepoužívajú, čo skvele slúži aj pre ochranu súkromia.
  • AI Noise Removal[xxiii] s využitím technológie Intel® GNA 2.0 pre inteligentné adaptívne potlačenie šumu a automatické odstránenie ruchov na pozadí v komunikačných aplikáciách Microsoft Teams a Zoom a pri zvukových výstupoch a vstupoch, ako sú reproduktory, slúchadlá a mikrofón.
  • Funkcia Smart Sense v HP Command Centre, ktorá automaticky optimalizuje a prispôsobuje systém výkonu, akustike a teplote na základe používanej aplikácie a umiestnenia notebooku.
  • Auto Color, najnovšie nastavenie v ovládacom paneli zobrazenia HP, sa na základe sledovaného obsahu automaticky prepne na optimálny farebný priestor pre najlepší zážitok zo sledovania. To znamená, že z farebného priestoru DCI-P3 pri sledovaní filmu sa zariadenie prepne na sRGB pre surfovanie po internete alebo na Adobe RGB pri tlači a spracovanie obrázkov.
pectre x360 14 je prvý notebook na svete, ktorý používa klávesnicu s nožnicovým mechanizmom vyrobeným z prírodného obnoviteľného materiálu

Spectre x360 14 je prvý notebook na svete, ktorý používa klávesnicu s nožnicovým mechanizmom vyrobeným z prírodného obnoviteľného materiálu.

Prémiové počítače novej generácie: všestrannosť prinášajúca neobmedzené možnosti s vysokým výkonom a s rýchlym pripojením

Na jeseň budú k dispozícii aj vybrané notebooky HP Spectre a ENVY s procesormi Intel® Core™ 11. generácie, grafickým procesorom Intel® Iris® Xe a overením pre platformu Intel® Evo™15 určené pre používateľov, ktorí túžia po najvyššom výkone, všestrannosti a mobilite pre svoje digitálne aktivity. Medzi tieto zariadenia patria:

  • HP Spectre x360 13: Toto pôsobivo mobilné konvertibilné zariadenie je zásluhou procesorov Intel® Core™ 11. generácie a grafického procesora Intel® Iris® Xe ešte výkonnejšie, pretože oproti predchádzajúcej generácii prináša 35 % navýšenie výkonu procesora pre riešenie náročných úloh, ako sú úpravy fotografií alebo tvorba 3D,[xxv] a ponúka batériu s výdržou až 16,5 hodiny.19
  • HP ENVY x360 13: Tento konvertibilný počítač s adaptívnym a mobilným dizajnom, ktorý je prvýkrát osadený procesorom Intel® Core ™ 11. generácie a grafickým procesorom Intel® Iris® Xe, sa ideálne hodí pre pracovníkov v tvorivých profesiách pracujúcich z domova, podporuje dotykové pero HP MPP 2.0 Tilt, je vybavený batériou s výdržou až 12,75 hodiny19 a obsahuje funkcie pre ochranu súkromia, ako sú krytka kamery, čítačka odtlačkov prstov, funkcia stíšenia mikrofónu a tlačidlo HP Sure View,[xxvi] zabudované do klávesnice typu ‘všetko v jednom‘.
  • HP ENVY 13: Toto elegantné a výkonné zariadenie pre tvorivých pracovníkov, ktoré bolo modernizované procesormi Intel® Core™ 11. generácie a grafickým procesorom Intel® Iris® Xe, ponúka 88 % pomer obrazovky k telu5, batériu s výdržou až 13 hodín,19 displej s rozlíšením až 4K UHD,[xxvii] rozhranie s rýchlym dátovým prenosom, zobrazovací výstup s rozlíšením 5K cez rozhranie Thunderbolt 4[xxviii] a pripojenie pomocou technológie Wi-Fi 6.[xxix]
Počítač HP ENVY x360 13 v bledozlatom vyhotovení, ktorý je prvýkrát osadený procesormi Intel® Core™, sa perfektne hodí pre tvorivých pracovníkov, ktorí chcú tvoriť na cestách, podporuje dotykové pero HPMPP2.0 Tilt a disponuje batériou s výdržou až 12,75 hodiny

Počítač HP ENVY x360 13 v bledozlatom vyhotovení, ktorý je prvýkrát osadený procesormi Intel® Core™, sa perfektne hodí pre tvorivých pracovníkov, ktorí chcú tvoriť na cestách, podporuje dotykové pero HPMPP2.0 Tilt a disponuje batériou s výdržou až 12,75 hodiny

Dostupnosť:

  • HP Spectre x360 14 bude na Slovensku dostupný od novembra za ceny od 1459 Eur.
  • HP Spectre x360 13 bude na Slovensku dostupný od novembra za ceny od 1639 Eur.
  • HP ENVY x360 13 bude na Slovensku dostupný od novembra za ceny od 909 Eur.
  • HP ENVY 13 bude na Slovensku dostupný od novembra za ceny od 1019 Eur.

[i] Prieskum „HP Consumer Insights – The PC is Essential: Play, Work, Learn“ z 3. júna 2020, ktorého sa zúčastnilo 1 095 koncových používateľov z USA, Veľkej Británie, Číny, Austrálie a Francúzska, ktorí aspoň čiastočne pracujú z domova.

[ii] Dostupnosť farebných variantov sa môže líšiť podľa regiónu.

[iii] Interná analýza HP založená na všetkých konvertibilných počítačoch s operačným systémom Windows dostupných na trhu k 2. 10. 2020. Pomer plochy obrazovky k veľkosti tela zariadenia je percentuálny pomer vyjadrujúci pomer súčtu aktívnej a neaktívnej zobrazovacej plochy k aktívnej zobrazovacej ploche s okrajom. Merané v polohe krytu vertikálne k pracovnej ploche stola.

[iv] Na základe porovnania zobrazenia riadkov tabuľky Excel na notebooku s uhlopriečkou obrazovky 13,3″ a pomerom strán 16:9. Rovnaká výška riadku. Skutočná skúsenosť s vaším zariadením sa môže od zobrazeného obrázku líšiť.

5 Pomer plochy obrazovky k veľkosti tela zariadenia je percentuálny pomer vyjadrujúci pomer súčtu aktívnej a neaktívnej zobrazovacej plochy k aktívnej zobrazovacej ploche s okrajom. Merané v polohe krytu vertikálne k pracovnej ploche stola.

[vi] K zobrazeniu s vysokým dynamickým rozsahom (HDR) je nutné použiť obsah plne podporujúci HDR. Na zobrazenie OLED je nutné použiť obsah OLED. FHD: Na sledovanie obrazu v rozlíšení FHD je potrebný obsah v rozlíšení FHD.

[vii] Certifikát TUV Low Blue Light potvrdzuje, že displej spĺňa deklarované kvalitatívne požiadavky. Viac informácií získate na https://www.certipedia.com/?locale=cs#search.

[viii] Eyesafe® Display: Certifikát Eyesafe® Display for Low Blue Light potvrdzuje, že displej spĺňa deklarované kvalitatívne požiadavky. Viac informácií získate na https://eyesafe.com. Všetky špecifikácie týkajúce sa výkonu predstavujú typické špecifikácie uvádzané výrobcami jednotlivých komponentov používaných spoločnosťou HP. Skutočný dosahovaný výkon môže byť vyšší aj nižší.

[ix] Čítačka odtlačkov prstov: podmienkou použitia je internetová služba, ktora nie je súčasťou balenia.

[x] Platí pre počítače, pracovné stanice a displeje HP vyrobené po januári 2019. Na základe získaných certifikácií Gold a Silver EPEAT®, ktoré potvrdzujú splnenie všetkých požadovaných kritérií a dosiahnutie 50-74 % z celkového počtu možných bodov v rámci hodnotenia súlade s normou IEEE 1680.1- 2018 EPEAT® v prípade certifikácie EPEAT® Silver a 75-100 % v prípade certifikácie EPEAT® Gold. Stav sa v jednotlivých krajinách líši. Viac informácií nájdete na internetových stránkach www.epeat.net.

[xi] Stanovené na základe hmotnostnej bilancie. Nožnicový mechanizmus klávesnice je vyrobený z prírodných obnoviteľných surovín.

[xii] Výpočty vychádzajú z interných výpočtov zníženia emisií oxidu uhličitého vykonaných dodávateľom a z predpokladanej celkovej životnosti produktov HP Spectre X360 14. Ekvivalentné zníženie emisií oxidu uhličitého v porovnaní s materiálom používaným v iných klávesniciach s nožnicovým mechanizmom s využitím online kalkulačky americkej Agentúry pre ochranu životného prostredia USA (EPA): https://www.epa.gov/energy/greenhouse-gas-equivalencies-calculator.

[xiii] Na základe registrácie US EPEAT® podľa štandardu IEEE 1680.1-2018 EPEAT®. Stav registrácie EPEAT® sa v jednotlivých krajinách líši. Viac informácií nájdete na internetových stránkach www.epeat.net.

[xiv] Vybrané produkty HP spĺňajú požiadavky platformy Intel® Evo™. Jednotlivé parametre boli overené, zmerané a testované podľa požiadaviek na prémiové špecifikácie a kľúčové indikátory používateľskej skúsenosti ako súčasť inovačného programu pre notebooky spoločnosti Intel. Podrobnejšie informácie o zistených výkonnostných parametroch a ich porovnaní s inými produktmi nájdete na stránke Intel.com/Evo.

[xv] Označenie Intel Evo nesú vybrané modely. Intel CORE: viacjadrová technológia umožňuje zvýšiť výkon vybraných softvérových produktov. Výhody tejto technológie nemusia byť nutne k dispozícii všetkým zákazníkom a vo všetkých softvérových aplikáciách. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú meniť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfiguráciu hardvéru a softvéru. Číselné hodnoty pri modeloch, značkách alebo názvoch produktov Intel nemusia zodpovedať výkonu. Grafické jadro Intel® Iris® Xe: Intel a Iris sú ochranné známky spoločnosti Intel Corporation alebo jej dcérskych spoločností v USA, popr. v ďalších krajinách. Intel, logo Intel a Iris sú ochranné známky spoločnosti Intel Corporation alebo jej dcérskych spoločností v USA, popr. ďalších krajinách. Platforma Intel® Evo ™: Intel® Evo ™ Platform a Intel Inside sú ochranné známky spoločnosti Intel Corporation v Spojených štátoch, popr. v ďalších krajinách.

[xvi] Na základe porovnania celkového skóre Cinebench R20 notebookov HP Spectre X360 13 (2019) s procesorom Intel 10. generácie a HP Spectre X360 14 (2020) s procesorom Intel 11. generácie. V režime Performance v príkazovom centre HP. Odhadovaný nárast výkonu sa bude líšiť podľa konfigurácie.

[xvii] Grafický procesor Intel® Iris® Xe: Intel a Iris sú ochranné známky spoločnosti Intel Corporation alebo jej dcérskych spoločností v USA, popr. v ďalších krajinách. Intel, logo Intel a Iris sú ochranné známky spoločnosti Intel Corporation alebo jej dcérskych spoločností v USA, popr. v ďalších krajinách.

[xviii] Na základe porovnania celkového skóre 3DMark Fire Strike notebookov HP Spectre X360 13 (2019) s procesorom Intel 10. generácie a HP Spectre X360 14 (2020) s procesorom Intel 11. generácie. V režime Performance v príkazovom centre HP. Odhadovaný nárast výkonu sa bude líšiť podľa konfigurácie.

[xix] Výdrž batérie zistená pomocou testu Windows 10 MobileMark 18 sa líši v závislosti od rôznych faktorov vrátane konkrétneho modelu, konfigurácie, spustených aplikácií, funkcií, miery využitia, bezdrôtového pripojenia a nastavenia riadenia spotreby. Maximálna kapacita batérie vplyvom dlhodobého používania prirodzene klesá. Ďalšie podrobnosti nájdete na adrese https://bapco.com/products/mobilemark-2018/.

[xx] Wi-Fi 6: Predpokladá existenciu bezdrôtového prístupového bodu a pripojenie k internetu, ktoré sú poskytované samostatne. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 6 (802.11ax) je spätne kompatibilná s predchádzajúcimi špecifikáciami 802.11. Špecifikácie pre Wi-Fi 6 sú v predbežnej pracovnej verzii a nie sú konečné. Ak sa budú konečné špecifikácie líšiť od navrhovaných, môže to ovplyvniť schopnosť notebooku komunikovať s ďalšími zariadeniami vybavenými technológiou Wi-Fi 6. Údaje vychádzajú z minimálnych požiadaviek na Wi-Fi 5 v pásme 80 MHz a Wi-Fi 6 v pásme 160 MHz pri prenose súborov medzi dvoma zariadeniami pripojenými k rovnakému routeru. Vyžaduje bezdrôtový router podporujúci štandard 802.11ax (Wi-Fi 6), ktorý sa predáva samostatne. K dispozícii iba v krajinách s podporou 802.11ax.

[xxi] Thunderbolt 4: Skutočná priepustnosť sa môže líšiť.

[xxii] Ďalšie podrobnosti nájdete na www.Adobe.com.

[xxiii] K dispozícii vo všetkých konfiguráciách. Vyžaduje operačný systém Windows 10 alebo vyšší.

[xxiv] Analýza klávesníc notebookov aktuálne dostupných na trhu vykonaná spoločnosťou HP, údaje k októbru 2020. Stanovené na základe hmotnostnej bilancie. Mechanizmus klávesnice je vyrobený z prírodných obnoviteľných surovín.

[xxv] Na základe porovnania celkového skóre Cinebench R20 notebookov HP Spectre X360 13 (2019) s procesorom Intel 10. generácie a HP Spectre X360 13 (2020) s procesorom Intel 11. generácie. V režime Performance v príkazovom centre HP. Odhadovaný nárast výkonu sa bude líšiť podľa konfigurácie.

[xxvi] K dispozícii pre vybrané modely; integrovaný obrazovkový filter na ochranu súkromia HP Sure View, ktorý funguje v orientácii na šírku.

[xxvii] K zobrazení v plném rozlišení 4K je nutné použít obsah v rozlišení 4K.

[xxviii] Skutočná priepustnosť sa môže líšiť.

[xxix] Wi-Fi 6: Predpokladá existenciu bezdrôtového prístupového bodu a pripojenie k internetu, ktoré sú poskytované samostatne. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 6 (802.11ax) je spätne kompatibilná s predchádzajúcimi špecifikáciami 802.11. Špecifikácie pre Wi-Fi 6 sú v predbežnej pracovnej verzii a nie sú konečné. Ak sa budú konečné špecifikácie líšiť od navrhovaných, môže to ovplyvniť schopnosť notebooku komunikovať s ďalšími zariadeniami vybavenými technológiou Wi-Fi 6. Údaje vychádzajú z minimálnych požiadaviek na Wi-Fi 5 v pásme 80 MHz a Wi-Fi 6 v pásme 160 MHz pri prenose súborov medzi dvoma zariadeniami, pripojenými k tomu istému routeru. Vyžaduje bezdrôtový router podporujúci štandard 802.11ax (Wi-Fi 6), ktorý sa predáva samostatne. K dispozícii iba v krajinách s podporou 802.11ax.

Značky: