Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe dnes predstavuje nový rad tlačiarní imagePRESS C910, ktorý bol navrhnutý pre potreby tlače malých nákladov ako v komerčných tlačiarňach, tak v tlačových strediskách veľkých firiem, a tiež pre podniky malej a strednej veľkosti, ktoré chcú vlastnými prostriedkami produkovať celú škálu kvalitných, personalizovaných marketingových materiálov za výhodné ceny.

Nová modelový rad vychádza z úspechu predchádzajúceho radu tlačiarní imagePRESS C850 a využíva osvedčenú technológiu kvalitnej a profesionálnej tlače, ktorá je spojená s platformou imagePRESS. Tá poskytuje vyššiu produktivitu a neustále narastajúcu škálu aplikácií.

Modelový rad tonerových tlačiarní zahŕňa tri produkty – imagePRESS C910, C810 a C710 – ponúkajúce jednu z najvyšších rýchlostí produkcie na trhu – 90 str./min, 80 str./min alebo 70 str./min – na materiály s gramážou až 220 g/m2. Tlačiarne sú konštruované pre typické mesačné náklady tlače až 500 000 strán A4 a ich celkovú produktivitu vylepšuje minimálna dĺžka servisných zásahov. Vďaka intuitívnemu prevedeniu a jednoduchému ovládaniu sú prínosom pre všetkých zákazníkov, vrátane tých, ktorí nemajú skúsenosti so správou farieb alebo dokončovaním.

Nové zariadenia umožňujú zákazníkom pracovať so širším sortimentom materiálov s gramážou až 350 g/m2 aj s väčšou škálou textúrovaných substrátov a podporujú rozsiahly rad rozmanitých aplikácií. Tlačiarne sú tiež schopné produkovať bannery s dĺžkou až 1300 mm, čo je takmer dvakrát viac než predtým a rozširujú portfólio produktov, ktoré môžu zákazníci ponúkať, od prebalov kníh cez plagáty až po letáky s tromi zahnutiami.

Flexibilitu aplikácií tiež zvyšuje veľká ponuka doplnkov na dokončovanie. Medzi ne patrí viacúčelová zošívačka pre intenzívnu tlač predĺžených formátov, súprava pre nepretržitý výstup umožňujúci produkčnú tlač lepenej väzby bez dozoru operátora a tiež dva finišery pre tvorbu brožúr, vrátane kompaktnej verzie pre zákazníkov s obmedzenými priestorovými možnosťami. Nové rozhranie zariadenia pre dokončovanie dokumentov (DFD – Document Finishing Device) a bridge adaptor umožňujú in-line prepojenie medzi dokončovacími zariadeniami tretích strán a zošívacím a brožúrovacím finišerom Canon W1, čo používateľom tlačiarne imagePRESS C910 umožňuje využívať výhody celého radu funkcií pre dokončovanie.

Predvolené frekvencia rastra 190 lpi zabezpečuje, že nové tlačiarne produkujú výtlačky takmer ofsetovej kvality s rozlíšením 2400 dpi, živými farbami a ostrým textom. Vynikajúcu kvalitu tlače je možné dosiahnuť dokonca aj na textúrovaných médiách alebo reliéfnych papieroch vďaka mäkkej elastickej vrstve na prenosovom páse obrazu, ktorá zaručuje, že toner bude nanášaný konzistentne aj na štruktúrované povrchy.

Nový modelový rad rozširuje možnosti voľby workflow, pretože ponúka možnosť výberu z troch kontrolérov pre optimálnu integráciu do už existujúcich postupov: workflow PRISMAsync spoločnosti Canon vo verzii 7.1, zabudovanú verziu G250 a externú verzii H350 kontroléra EFI Fiery.

Tlačiarne imagePRESS C910 sú vhodné do prostredia menších podnikov, pretože majú kompaktný pôdorys a intuitívne ovládanie a dokážu vyhovieť zákazníkom, ktorí sa snažia skrátiť dobu uvedenia svojich tlačených marketingových materiálov na trh, ktorí chcú reagovať dynamickejšie na aktivity konkurencie alebo ktorí chcú dosiahnuť zlepšenie odozvy s využitím personalizácie. Podnikom malej a strednej veľkosti ponúka cenovo efektívne riešenie veľmi kvalitnej digitálnej tlače pomocou vlastných zariadení.

Mark Lawn, riaditeľ pre profesionálne tlačové riešenia v spoločnosti Canon Europe, hovorí: „Počas uplynulých viac ako desiatich rokov hrali naša špičkové riešenia imagePRESS hlavnú úlohu v príbehoch zvyšovania obchodných rastov v prípade tisícov zákazníkov v celej Európe. Najnovšími inováciami v našom portfóliu profesionálnej tlače posilňujeme produktivitu s využitím vyšších rýchlostí a maximálnych dôb produktívnej prevádzky, pritom zákazníkom umožňujeme produkovať viac aplikácií a získavať z ich investícií maximálnu hodnotu. Technológia imagePRESS sprístupňuje zákazníkom všetkých veľkostí celý svet príležitostí, pretože umožňuje produkovať najrôznejšie aplikácie od marketingových materiálov po vlastné prebaly kníh, personalizované pohľadnice, a dokonca aj malé náklady propagačných obalov. Pomáhame im realizovať ich kreatívne myšlienky s využitím sily tlače správne zacielenej na posilnenie emócií a vyvolanie odozvy.“

Tlačiarne radu imagePRESS C910 budú od mája 2019 dostupné na trhu v celej Európe priamo v spoločnosti Canon alebo u jej vybraných partnerov.

Značky: