Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Richard Evanson, generálny riaditeľ Renault Slovensko, uviedol na náš trh nový Renault ZOE, tretiu generáciu najpredávanejšieho elektrického automobilu na európskom trhu s podielom 18,2 %.

Nové ZOE je výkonnejšie než kedykoľvek predtým, predovšetkým vďaka akčnej výbave a zvýšenému výkonu. Jeho sebavedomý dizajn posilňuje jeho charakter. Ponúka celú paletu výbavy na vysokej technickej úrovni pre väčší komfort na palube. Radosť zo 100% elektrickej jazdy získava nový rozmer! Uvedenie na trh tretej generácie najvýraznejšieho elektrického vozidla od Renault je hlavným krokom v stratégii Skupiny pre rozvoj elektrických vozidiel na vysokej úrovni.

Sedem rokov po uvedení sa tento model stal najpredávanejším elektrickým vozidlom v Európe.

Teraz nové ZOE prináša revolúciu v kvalite a technológii.

Renault má ako priekopník elektrickej mobility v Európe unikátne a komplexné vedomosti o potrebách a očakávaniach spojených s týmto trhom. Nové ZOE to len dokazuje.

  • 200 000 registrácií modelu ZOE ku koncu novembra 2019.
  • 18,2 % podiel na európskom trhu elektrických vozidiel v roku 2018.
  • Viac než 60 získaných ocenení po celej Európe.
  • Viac než 4 miliardy najazdených kilometrov.

Nové ZOE využíva batériu Z.E. 50, ktorá zaistí dojazd až 395 kilometrov WLTP[1]. Zároveň ponúka možnosť rýchleho nabíjania jednosmerným prúdom. Samotné elektrické vozidlo má k dispozícii zároveň dobíjanie AC až do 22 kW (v sérii) a dobíjanie DC (ako opcia) do 50 kW, Nové ZOE teda ponúka najširšiu všestrannosť nabíjania, aká je v Európe k dispozícii.

Od mladistvej energie až po vyspelú dynamickosť – nový Renault ZOE prináša revolúciu v oblasti dizajnu. Dizajn preberá svetelný podpis v tvare C spoločný pre všetky nové vozidlá značky Renault. Nové Full LED svetlomety posilňujú expresívny dojem.

Nový model ZOE prináša špeciálnu tkaninu, ktorej materiál je 100% recyklovaný. Táto tkanina predstavuje zásadnú inováciu v automobilovom svete. Celý proces spracovania a výroby v krátkom cykle, ktorý zodpovedá princípom cirkulárnej ekonomiky, znižuje o viac než 60 % emisie CO2. Nové ZOE obsahuje až 22,5 kg recyklovaných syntetických materiálov.

Pre Renault má byť elektrické vozidlo určené k zjednodušeniu života vodiča a pasažierov: to je Easy Electric Life! Nové ZOE rezonuje s našimi stále prepojenejšími životmi vďaka ponuke Renault EASY CONNECT. Združuje nový multimediálny systém Renault EASY LINK a aplikáciu MY Renault, čím vodičovi poskytuje súbor aplikácií a služieb, ktoré ho môžu sprevádzať pri všetkých každodenných aktivitách.

Nový Renault ZOE je na Slovensku k dispozícii od novembra 2019.

[1]  Dojazd WLTP (celosvetový harmonizovaný testovací postup pre ľahké automobily, štandardizovaný cyklus: 57% v meste, 25% medzimesto, 18% diaľnice),pre verziu ZOE Life vybavenú 15″ diskami kolies.

Značky: