Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 16. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. OPPO Reno11F 5G: Stredná trieda smartfónu v efektnom vyhotovení

OPPO uviedol na slovenský trh telefón Reno11 F 5G. K prednostiam patrí celkom dobré fotenie, veľmi pekný displej a dlhá výdrž na batériu.

Telefón sme testovali v modrej farbe, okrem toho existuje aj v zelenej. Zadná časť je veľmi štýlová, pripomína rozbúrený oceán. Operačný systém je ColorOS, ktorý vychádza z Android 14 a telefón plnohodnotne podporuje Google služby.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Google Fotky prídu s funkciou, ktorá spraví vašu galériu prehľadnejšiu

Aplikácia Google Fotky je skutočne populárna medzi viacerými skupinami používateľov. Jej jednoduché ovládanie a tiež synchronizácia naprieč zariadeniami z nej robí užitočný nástroj na správu vašich snímok a videí. Ak však patríte do skupiny ľudí, ktorí neustále fotia, natáčajú videá a vytvárajú snímky obrazovky každej drobnosti, ktorá sa im objaví na obrazovke, môžete naraziť na problém. Vaša galéria je zrazu neprehľadná a vám sa s ňou nepracuje úplne najlepšie.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Smartfóny série motorola edge 50 chcú zaujať dizajnom aj fotoaparátmi (PRVÉ DOJMY)

Motorola oficiálne predstavila smartfóny série edge 50. K dispozícii budú celkovo tri nové smartfóny, ktorých cena a dostupnosť na slovenskom trhu bude nasledujúca:

  • vlajková loď edge 50 ultra bude dostupná začiatkom júna s cenou 999 eur, v rámci predobjednávok ju kúpite za 899 eur
  • edge 50 pro je už dostupný s počiatočnou cenou 699 eur
  • edge 50 fusion príde na trh v polovici mája s cenou 469 eur, v rámci predobjednávok ju kúpite za 399 eur

Všetky tri novinky série edge 50 som si mohol vyskúšať počas predstavenia pre novinárov. Moje prvé dojmy si môžete prečítať v tomto článku alebo pozrieť vo videu.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Na špeciálny AI vo Windows budete potrebovať najnovší CPU

Na webe Windows Central sa objavila informácia, že zariadenia Surface Pro a Surface Laptop budú podporovať špeciálnu funkciu AI. Malo by ísť o vyššiu verziu súčasného Copilota, ktorá sa interne zatiaľ nazýva ako AI Explorer. Pripravovanú funkcionalitu potvrdil používateľ s menom Albacore na sieti Twitter. Ten uvádza detailnejšie špecifikácie v súvislosti s touto novinkou.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Xiaomi Fan Festival 2024 začína a s ním zľavy vo výške až 86 %, kúpte výhodne smartfóny, hodinky, slúchadlá a ďalšie

Každoročné oslavy výročia značky Xiaomi štartujú a obľúbený Xiaomi Fan Festival prichádza aj na Slovensko. Počas tohto obdobia môžete sledovať rôzne špeciálne podujatia a súťaže, no taktiež nakúpiť produkty značky so zľavami až 86 %, čo určite nie je málo. Zvýhodnenú cenu počas Xiaomi Fan Festivalu získali mnohé smartfóny od tých najlacnejších až po prémiový Xiaomi 14 Ultra. Okrem toho však môžete so zľavou nakúpiť aj inteligentné hodinky, slúchadlá, kolobežky či iné príslušenstvo. Zvýhodnené ceny platia od 16. apríla.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Huawei Pura 70 oficiálne: Predstavenie štyroch telefónov, zatiaľ len v Číne

Len pred pár dňami spoločnosť Huawei oznámila, že séria Huawei P70 nebude predstavená. Namiesto nej sme mali očakávať nový modelový rad Pura 70, ktorý mal značiť novú identitu série. Táto séria je už oficiálne predstavená, teda aspoň v Číne. Po dlhej dobe čakania sme sa tak dočkali štyroch smartfónov, ktoré sa odhalili v tichosti a ukázali sa na oficiálnej stránke spoločnosti.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.