Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Je možné, že nový Lexus IS F fanúšikov športových automobilov prekvapí  v roku 2022. Podľa japonského portálu Response by sa tak mohlo stať dva roky po premiére štvrtej generácie modelu Lexus IS.  

Podľa portálu by mal automobil poháňať motor V6 twin turbo známy z modelu LS 500 prepojený s desaťstupňovou automatickou prevodovkou.  Vo vlajkovej limuzíne značky Lexus v súčasnosti motor dosahuje výkon  417 koní, dá sa očakávať, že v športovom sedane bude o dosť vyšší.

Prvý zo série F

Lexus IS F z roku  2007 bol prvý zo série F. Zaujal pre mimoriadny výkon a športové jazdné vlastnosti. Pod kapotu dostal päťlitrový motor V8 s bezprostredným vstrekovaním paliva s výkonom 423 koní a s maximálnym krútiacim momentom 505 Nm. Osemstupňová automatická prevodovka prenášala výkon na zadnú nápravu. Konštruktéri sa pohrali aj s geometriou zavesenia. Projekt viedol  Yukihiko Yaguchi a výrobu modelu ukončili v roku 2014. Tradíciu športových Lexusov, ktorú odštartoval model  IS F,  neskôr doplnili  Lexus LFA, kupé RC F a limuzína GS F.

Kedy sa objaví?

Lexus IS F vychádzal z druhej generácie modelu IS a predstavili ho dva roky po premiére tohto modelu. Pozorovatelia trhu naznačujú, že vývoj by sa mohol zopakovať. Premiéra štvrtej verzie štandardného modelu IS je plánovaná na rok 2020. Auto bude s najväčšou pravdepodobnosťou založené na novej modulárnej platforme GA-L, známej z modelov  LC a LS, a ako pohon poslúži hybridný systém s benzínovým motorom 2.5 známy z modelu  UX 250h, ako aj nový turbomotor s objemom  2,4 l a výkonom približne 320 koní. Nový  Lexus IS má byť dlhší aj širší, ale o čosi nižší, ako informuje japonský magazín Mag-X.

 

 

 

 

Značky: