Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podľa výskumu IDC 2021 FutureScape bude do konca roku 2021 aspoň 70 % malých a stredných firiem fungovať podľa hybridného modelu práce.

Práca z domu porastie a bude sa stávať normou. To môže priniesť zvýšené nároky na majiteľov firiem pri zabezpečení bezproblémového toku dát, v prípade, že oni sami, ich zamestnanci alebo IT konzultanti budú využívať pokročilú prácu s dátami, ako je virtualizácia, kooperácia pri spracovávaní dát a intenzívne pracovné zaťažene pri práci s databázami.

Pre malé a stredné firmy sú sieťové úložiská NAS spolčene s cloudovým úložiskom jedným z najviac používaných metód na prístup k dátam, ich zdieľanie a ochranu. Riešenie NAS pomáha malým a stredným firmám riešiť oneskorenie v prístupe k dátam a umožňuje zdieľaný vzdialený prístup k dátam a aplikáciám po celej sieti.

„Malé a stredné firmy vyžadujú odolný systém, ktorý je efektívny a intuitívne sa ovláda. V mnohých prípadoch potrebujú infraštruktúru pre dáta priamo na mieste. Malé a stredné firmy môžu ťažiť z výhod riešení NAS a získať výkon, kapacitu a spoľahlivosť, ktorú potrebujú. Pre pokročilejšiu prácu s dátami a pre aplikácie vyžadujúce vysoký výkon budú úložiská NAS potrebovať nárast výkonu,” hovorí Eric Spanneut, viceprezident pre klientske a podnikové disky SSD spoločnosti Western Digital, a dodáva: „Náš nový SSD disk WD Red SN700 NVMe je perfektným riešením pre vyrovnávaciu pamäť a skvele dopĺňa naše pevné disky WD Red HDD v prostredí NAS s vysokou ukladacou kapacitou.”

Nárast výkonu NAS vďaka novému riešeniu vyrovnávacej pamäte s SSD diskami NVMe

Spoločnosť Western Digital oznámila uvedenie nového SSD disku WD Red SN700 NVMe, ktorý vykazuje vysokú odolnosť a prináša riešenie pre rýchlu vyrovnávaciu pamäť, ktorá zrýchli výkon úložiska NAS malých a stredných firiem.

Nový rýchly disk je navrhnutý tak, aby s maximálnou spoľahlivosťou a odolnosťou podporoval prostredie NAS s nepretržitou prevádzkou 24/7 a so stále spustenými aplikáciami. Vďaka rýchlej odozve systému a vstupne výstupnému výkonu I/O je disk ideálny pre prostredie s viacnásobnými aplikáciami a viacnásobnými užívateľmi a dovoľuje malým a stredným firmám zvládať ich náročné projekty od virtualizácie a kooperácie pri spracovaní dát až po prácu s intenzívnym databázovým úložiskom. Štíhly dizajn pasuje presne do slotu M.2 NVMe-ready, ktorý je už používaný u mnohých úložísk NAS.

„Technológia NVMe je teraz stále častejšie integrovaná do riešení QNAP. Pri väčšine našich modelov úložísk RAID s podporou vyrovnávacej pamäte v podobe SSD disku je už M.2 štandardom,“ hovorí Tamblyn Calman, obchodný a marketingový riaditeľ spoločnosti QNAP, a dodáva: „SSD disky WD Red SN700 NVMe pomôžu vylepšiť produktové portfólio QNAP, hlavne ich ukladacie možnosti zvýšením rýchlosti čítania a zápisu systémových dát v úložiskách NAS bez nutnosti pridávať ďalšie disky do diskového poľa.”

Hlavné prednosti SSD disku WD Red SN700 NVMe:

  • Vysoký výkon – disk prináša výkon až 3 430 MB/s** (u kapacít 500 GB a 1 TB), čo je minimálne pätkrát viac než u sekvenčného čítania pri diskoch SATA.
  • Vysoká spoľahlivosť a odolnosť – disk je optimalizovaný pre prostredie s nepretržitým pracovným zaťažením 24/7. Pre zvládnutie konštantnej práce vyrovnávacej pamäte pri cykloch načítania aj zápisu ponúka spoľahlivosť a odolnosť až 5 100 TBW (model 4 TB).
  • Vysoká kapacita – disk je dostupný v kapacitách od 250 GB* do 4 TB* pre zvládnutie súčasných aj budúcich požiadaviek na vyrovnávaciu pamäť.

Dostupnosť

Nový SSD disk WD Red NVMe sa stal súčasťou portfólia diskov  Western Digital WD Red, medzi ktorými sú pevné disky HDD a SSD SATA disky WD Red – všetky postavené na mieru úložiskám NAS. Rad WD Red SN700 NVMe SSD je teraz dostupný v internetovom obchode Western Digital store a taktiež prostredníctvom obchodných partnerov v distribučnom kanále. Na disk je poskytovaná pätročná obmedzená záruka.***

Ceny začínajú na 72 EUR pri kapacite 250 GB a končia na 660 EUR Kč pri kapacite 4 TB.

Viac na