Zdá sa, že táto správa poteší predovšetkým náročných používateľov a hráčov.

Tento rok sa konferencia Snapdragon Summit bude konať od 15. – 17. novembra. Na nej nám spoločnosť Qualcomm ukáže to najlepšie z jej produkcie. Tentokrát pôjde o mobilnú čipovú sadu s označením Snapdragonu 8 Gen 2, avšak okrem nej budú uvedené aj ďalšie nemenej zaujímavé novinky.

S blížiacim sa termínom uvedenia novinky sa začínajú objavovať správy, ktoré naznačujú, že Snapdragon 8 Gen 2 bude na trh uvedený v dvoch verziách. Okrem “štandardnej“ verzie by sme sa tak mali dočkať aj verzie s ultravysokou frekvenciou, ktorá by mala byť oproti štandardnej verzii výrazne vyššia.

Informácia o uvedení dvoch verzií čipovej sady Snapdragon 8 Gen 2 sa objavila na sociálnej sieti Weibo, ktorú tam zverejnil leaker Digital Chat Station. Keďže ide o spoľahlivý zdroj, tak informáciu môžeme aspoň sčasti považovať za vierohodnú. Podľa príspevku by mala výkonnejšia sada dosahovať frekvenciu 3,4 až 3,5 GHz. Očakávame, že štandardná verzia bude pracovať v rozmedzí 3,0 – 3,2 GHz.

Snapdragon Summit 2022Zdroj: GSMArena
Snapdragon Summit 2022

Hoci táto správa poteší predovšetkým náročných používateľov a nadšencov, tak stále je potrebné ju brať s rezervou. Všetko podstatné o novej čipovej sade Snapdragon 8 Gen 2 sa dozvieme už 15. novembra, kedy odštartuje ďalší ročník Snapdragon Summitu.

Súbežne so správou o novom Snapdragone sa dozvedáme aj niekoľko správ o konkurenčnom Dimensity od MediaTeku. Nový vlajkový čip tejto taiwanskej spoločnosti by mal takisto priniesť výrazné zlepšenie výkonu procesora.

Zdá sa však, že správy o nových čipoch spoločností Qualcomm a MediaTek spolu súvisia, takže sa máme na čo tešiť.  

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.