Budete potrebovať notebook s grafickou kartou GTX 1060 a vyššie.

NVIDIA na tohtoročnej výstave Computex predstavila novú funkciu s názvom WhisperMode. Tá rozširuje portfólio existujúcich technológií pre herné notebooky, ktoré sú zamerané na optimalizáciu výkonu alebo výdrže batérie. WhisperMode, ako názov napovedá, minimalizuje hluk, ktorý pri hraní notebook vydáva. So zapnutou funkciou by nemala hlučnosť notebooku presiahnuť 32 dB.

WhisperMode je už dostupný pre bežných používateľov. Funkcia je súčasťou najnovšej verzie programu GeForce Experience, ktorú si môžete stiahnuť z oficiálneho webu NVIDIE. Prostredníctvom GeForce Experience si môžete aktualizovať ovládač grafickej karty a následne, ak máte kartu na úrovni GeForce GTX 1060 a vyššie, môžete tichý režim aktivovať v Nastaveniach, v sekcii Hry.

Aktivácia funkcie WhisperMode a následná optimalizácia hry, aby sa funkcia prejavila aj pri hraní danej hry

Posledným krokom je optimalizácia hier so zapnutým nastavením fukcie WhisperMode. Ak nie je možné optimalizovať hru, skúste ju najskôr prvýkrát zapnúť.

Funkciu WhisperMode vyskúšame v rámci aktuálneho testovania herných notebookov spoločností MSI a OMEN od HP, ktoré majú vo výbave grafické karty GTX 1070. Porovnávací test nájdete v septembrovom vydaní magazínu TOUCHIT.

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj:

Computex 2017: ROG má najtenší notebook na svete s GTX 1080 aj notebooky so 120 Hz displejmi

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit