Tvrdí to španielsky denník La Vanguardia.

Organizátor mobilného kongresu MWC, organizácia GSMA, rozhodne o osude aktuálneho ročníka v piatok 14. februára. Na novinku upozornil portál Android Authority s odvolaním sa na španielsky denník La Vanguardia.

Organizácia GSMA ešte pred pár dňami (9. 2.) tvrdila, že MWC 2020 sa uskutoční a v emailovej správe popisovala všetky plánované opatrenia. Odvtedy však svoju účasť odvolali ďalšie firmy, čo pravdepodobne prinútilo GSMA prehodnotiť svoje rozhodnutie.

O osude kongresu MWC 2020 sa tak rozhodne na Valentína. Pripomeňme, že z mobilného kongresu sa kvôli obavám z koronavírusu odhlásili v posledných dňoch spoločnosti LG, Ericsson, Amazon, NVIDIA, Intel, Vivo, MediaTek aj Sony. ZTE a TCL zrušili svoje tlačové konferencie, na výstavisku však plánujú mať svoj stánok.

Čínski výrobcovia Huawei, Xiaomi, Realme a Oppo potvrdili, že ich plány sa nezmenili a na MWC budú v plnom plánovanom rozsahu.

Zdroj: La Vanguardia

Prečítajte si aj:

MWC 2020 má problém: Výrobcovia smartfónov rušia svoju účasť kvôli koronavírusu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit