Do dnešného dňa sa z MWC odhlásili LG, ZTE, Ericsson, Amazon, NVIDIA aj Sony.

Tohtoročný mobilný svetový kongres, MWC 2020, sa postupne stáva nočnou morou pre organizátorov. Svoju účasť kvôli koronavírusu totiž rušia viaceré spoločnosti.

Do dnešného dňa tak spravili LG, ZTE, Sony, Ericsson, Amazon a NVIDIA. Z pohľadu nových smartfónov zamrzí práve absencia prvých troch menovaných spoločností, avšak bezpečnosť a zdravie ľudí je prvoradé.

Sony potvrdilo, že hoci na MWC 2020 nebude vystavovať, svoju novú vlajkovú loď predstaví prostredníctvom online tlačovej konferencie.

Koronavírus má dopad aj na ostatné spoločnosti, ktoré v Barcelone budú. TCL zrušilo pripravovanú tlačovú konferenciu, svoje nové telefóny však v Barcelone ukáže. A špekuluje sa aj o tom, v akej miere bude prítomný Samsung – viacerí zamestnanci tejto spoločnosti vraj rušia svoju služobnú cestu.

K situácii sa vyjadrili aj organizátori MWC 2020. Tí aktuálne plánujú usporiadať mobilný svetový kongres podľa plánu. Pripravujú však pokročilé bezpečnostné opatrenia, medzi ktoré patrí meranie teploty účastníkov kongresu a zvýšená zdravotnícka starostlivosť či dezinfekcia priestorov.

V rámci MWC 2020 budú tiež platiť špeciálne požiadavky na cestujúcich, ktorí boli v Číne – tí sa budú musieť preukázať, že sú mimo Číny minimálne 14 dní. V opačnom prípade nedostanú povolenie na vstup na kongres.

Zdroj: The Verge, PhoneArena, vlastné

Prečítajte si aj:

Táto interaktívna mapa vám poskytne komplexný prehľad o šírení koronavírusu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit