Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Možnosť prihlásiť svoj projekt do grantového programu Nadácie Orange – Spojme sa pre dobrú vec uplynie o sedem dní.

Grantový program už trinásty raz podporí realizáciu užitočných nápadov, ktoré môžu prispieť k zlepšeniu vzájomných vzťahov i k pozitívnemu dianiu v komunite, či nachádzať riešenia na spoločné problémy a celkovo tak zvýšiť kvalitu života. Neformálne skupiny či mimovládne organizácie sa o finančný príspevok na svoje projekty môžu uchádzať do 22. mája.

Prostredníctvom grantového programu a vybraných projektov si Nadácia Orange opäť vytýčila ambíciu podporiť záujem ľudí o veci verejné. Snahou je podnietiť ich k zodpovednosti za stav spoločnosti, svojho prostredia a komunity, v ktorej žijú. Nadácia Orange verí, že najlepším nástrojom postupnej zmeny v atmosfére celej spoločnosti je budovanie zdravých a dobrých vzťahov v komunitách. Za dôležité považuje motivovanie aktívnych ľudí, fungujúce neformálne skupiny, kultúrne inštitúcie a mimovládne organizácie k angažovanosti, dobrovoľníctvu, k zdieľaniu záujmu o dianie v komunite, k aktivitám vedúcich k súdržnosti ľudí, k nachádzaniu spoločných riešení na miestne či celospoločenské problémy či k posilňovaniu spolupráce a partnerstiev medzi lokálnymi subjektmi.

Doteraz Nadácia Orange v programe podporila 806 projektov z celkovo predložených 5654. Najaktívnejší región je žilinský a banskobystrický. Grantový program Spojme sa pre dobrú vec dáva príležitosť získať finančné prostriedky do výšky 3 000 eur na jeden projekt. Celkovo Nadácia Orange na program v roku 2017 vyčlenila 80 000 eur. Uzávierka prijímania projektov je 22. mája 2017 do polnoci. Projekty musia byť predložené prostredníctvom elektronického formulára na https://nadaciaorange.egrant.sk. Aktivity projektu je potrebné naplánovať od polovice júna do konca októbra 2017.

O tom, ktoré z predložených projektov budú podporené, rozhodne hodnotiaca komisia zostavená z odborníkov v oblasti komunitného rozvoja a zástupcov Nadácie Orange a výsledky hodnotiaceho procesu nadácia zverejnení po 12. júni 2017.

Značky: