Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť O2 Slovakia dosiahla vo svojej 10 – ročnej histórii ďalší míľnik, keď ku koncu prvého polroka evidovala už vyše 1,9 mil. zákazníkov. Výnosy spoločnosti vzrástli v prvej polovici roka oproti vlaňajšku o takmer 9 % na vyše 129 mil. eur. Zisk pred úrokmi a zdanením (EBITDA) narástol na 43,7 mil. eur.

„V prvom polroku sme okrem dosiahnutia významných míľnikov priniesli na trh aj výrazné oživenie nášho portfólia. Prekročenie 1,9 mil. hranice počtu aktívnych zákazníkov a nárast vo finančných ukazovateľoch poukazujú na to, že v oblasti zákazníckej skúsenosti ideme správnou cestou. Oživenie produktového portfólia sme odštartovali v úvode roka, kedy sme zákazníkom priniesli revolučnú ponuku veľkokapacitných dátových paušálov O2 Dáta. Následne sme odštartovali ponuku bezdrôtového pripojenia pre domácnosti pod názvom O2 Internet na doma. V júni sme zase po deviatich rokoch predstavili nový koncept predplatenej karty pod názvom O2 Voľnosť a odštartovali komerčnú prevádzku digitálnej O2 TV. Najvýraznejšou zmenou posledných mesiacov však bol štart novej roamingovej ponuky, podľa ktorej môžu naši zákazníci využívať služby v krajinách EÚ rovnako ako doma. Okrem toho neustále budujeme naše siete, len v prvom polroku pribudlo v pokrytí signálu 4G ďalších 330 nových lokalít,“ uviedol Peter Gažík, generálny riaditeľ O2 Slovakia.

O2 v prvom polroku opäť potvrdilo rastúce finančné i prevádzkové ukazovatele. Počet zákazníkov sa oproti porovnateľnému obdobiu predchádzajúceho roka zvýšil o takmer 4 % na 1,903 mil. Najvýraznejšie rástol počet zákazníkov platiacich na základe faktúry, ktorých podiel na celkovej zákazníckej báze vzrástol k 30. júnu na vyše 58 %. Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) dosiahol v druhom štvrťroku 2017 u zákazníkov platiacich na základe faktúry 12,7 eur a u zákazníkov s predplatenou kartou 5,7 eur.

O2 Internet na doma

O2 začiatkom apríla odštartovalo prevádzku bezdrôtového pripojenia na internet, ktoré je určené pre domácnosti a firmy aktuálne vo vyše 230 obciach vo všetkých 79 okresoch Slovenska. Ide o využitie technológie LTE TDD na frekvenčnom pásme 3,5 GHz a 3,7 GHz.

Nová predplatená karta O2 Voľnosť

Operátor O2 priniesol od polovice júna novú predplatenú kartu O2 Voľnosť. Nová karta vychádza v limitovanej edícii do konca tohto roka. Za 10 centov na hovor môžu zákazníci s O2 Voľnosť volať do všetkých sietí. Za SMS zaplatia 5 centov a k dispozícii majú aj dátový 1GB balíček za 5 eur.

Vylepšená roamingová ponuka

Operátor O2 predstavil v polovici júna vylepšenú ponuku volacích programov a služieb, ktorá zohľadňuje novú reguláciu Európskej únie. Zákazníci môžu v krajinách Európskej únie automaticky využívať volania, SMS správy a internetový balík ako doma. Zmena predstavuje zrušenie príplatkov pre zákazníkov nachádzajúcich sa v roamingu v krajinách Európskej únie a tiež v Nórsku, Lichtenštajnsku a na Islande.

Digitálna O2 TV

O2 odštartovalo v júni komerčnú prevádzku digitálnej televízie O2 TV. Na výber majú zákazníci z troch balíkov fixnej O2 TV, v ponuke zostáva aj naďalej O2 TV v mobile. Zákazníci majú v komerčnej prevádzke k dispozícii až 72 TV staníc.

Značky: