Podobný princíp poznáme zo systému iOS. 

Novinka sa teraz dostáva aj do stabilnej verzie systému Android po tom, čo bola testovaná vo verzii Android 12 beta. Obchod Play bude odteraz priebeh inštalácií nových aplikácií zobrazovať priamo na domovskej obrazovke. Podobné správanie inštalácií sme mohli vidieť aj v prípade obnovenia Android záloh.

Princíp fungovania ja nasledovný. Po tom, čo v Obchode Play kliknete na tlačidlo inštalovať, na novej domovskej obrazovke sa objaví čiernobiela ikona sťahovanej aplikácie s kruhom, ktorý vyjadruje progres „sťahovania“ s rovnomenným nápisom. Tento spôsob zobrazenia je pritom aplikovaný iba na inštalovanie nových aplikácií. Neplatí to pri aktualizovaní už tých existujúcich.

Aj v tomto prípade je možné sťahovať iba jednu aplikáciu, pričom čakajúce aplikácie v poradí sa veľmi rýchlo pridajú na domovskú obrazovku. Následne je možné tieto ikony usporiadať do požadovaného poradia. 

Nový spôsob inštalácie aplikácií z Obchodu Play je už dostupný pre veľké množstvo zariadení od verzie Android 11. Aj keď funkcia sa dostáva k používateľom už zhruba mesiac, je možné, že na jej plné rozšírenie si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.