Google spúšťa dlhodobý plán.

Personalizovaný mechanizmus bude lepšie odrážať očakávania každého používateľa a pomôže aj vývojárom, ktorí si môžu vybrať časové obdobie, ktoré je pre nich dôležité (od posledných 28 dní až po celý životný cyklus aplikácie), a integrovať údaje o hodnoteniach podľa vlastného uváženia (denne, týždenne alebo každých 28 dní).

Skúsenosti s aplikáciami sa líšia v závislosti od regiónu a typu zariadenia, takže ich súhrnné hodnotenia môžu byť mierne zavádzajúce. 

Od novembra 2021 budú oficiálne k dispozícii hodnotenia na základe regiónu, v ktorom je používateľ zaregistrovaný, a neskôr budú k dispozícii ďalšie hodnotenia na základe rôznych typov zariadení. Začiatkom roka 2022 budú môcť používatelia aj ďalších zariadení, ako sú tablety, Chromebooky a nositeľná elektronika, zobraziť hodnotenia výlučne pre ich zariadenie.

Nový prístup k hodnoteniu aplikácií pomôžu používateľom pri rozhodovaní, ktoré aplikácie si majú stiahnuť. Samozrejme to bude mať aj vplyv na výber a poradie obsahu v Obchode Play. Zmeny sa pritom dotknú aj centra administrácie Google Play.

Zdroj: IThome

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.