Aplikácie sú teraz lepšie roztriedené podľa typu zariadenia.

Je tak vidieť, že Google sa teraz zameriava na to, aby rôzne zariadenia ekosystému boli ešte viac prepojené a ponúkali ešte lepší používateľský zážitok. Dôkazom tejto snahy spoločnosti je aj nový redizajn Obchodu Play, ktorý pridáva novú kartu s názvom Iné zariadenia. Tá umožňuje pristupovať priamo zo smartfónu k aplikáciám pre inteligentné hodinky, televízory a automobily.

Táto zmena je dobrou správou predovšetkým pre majiteľov hodiniek so systémom Wear OS. Pripomeňme si, že Samsung tento systém pre inteligentné hodinky začal používať v roku 2021, kedy bola na trh uvedená séria Galaxy Watch4. Aj vďaka Samsungu tak tento systém zažíva “renesanciu”.

Aj napriek tomu, že v hodinkách je Obchod Play nainštalovaný, je do nich možné inštalovať aplikácie aj priamo zo smartfónu. Vyhľadávanie aplikácií pre inteligentné hodinky alebo televízory v smartfóne si však doteraz vyžadovala pomerne veľkú trpezlivosť, čo Google teraz mení. 

Aktualizácia Obchodu Play je dostupná už aj na Slovensku, avšak je možné, že pre niektoré zariadenia bude dostupná až v priebehu najbližších dní. Po kliknutí na kartu Iné zariadenia v Obchode Play aktualizácia umožňuje prístup ku kartám Hodinky, TV a Auto. Každá z týchto troch kariet zobrazuje aplikácie vytvorené špeciálne pre daný typ zariadenia. K dispozícii je aj deväť karuselov podľa kategórií, jeden pre každý typ zariadenia, ktoré uľahčujú prístup k populárnym aplikáciám. 

Novinka umožňuje priamo vyhľadávať aplikácie pre zariadenie Galaxy Watch4 alebo Galaxy Watch5 v smartfóne namiesto toho, aby ste prechádzali aplikácie pre všetky druhy zariadení. Praktické.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.