Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po prestávke spôsobenej pandémiou sa do bratislavskej Incheby vracajú obľúbené výstavy Motocykel a Boat Show. Od 10. do 13. marca návštevníkom predstavia nielen motocykle, ale aj trojkolky, štvorkolky, skútre a elektrokolobežky, ktoré doplní motopríslušenstvo vrátane oblečenia, obuvi a služieb. Zároveň nebude chýbať ponuka lodí, člnov, skútrov a vybavenia pre vodné športy a relax.

Motocykel a Boat Show sa naposledy uskutočnili v roku 2019 a odvtedy ich usporiadanie neumožňovali protipandemické opatrenia. Napriek tomu, že práve pre pandémiu  budú výstavy v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi menšie, ponúknu množstvo zaujímavých kúskov, ktoré stojí za to vidieť.

Jedinečné motorkárske kúsky

Spoločnosť MR 43 na Motocykel prinesie hneď niekoľko exkluzívnych strojov. Jedným z nich bude model Pérák značky Jawa, ktorá na Slovensku v posledných rokoch zažíva renesanciu. Priaznivci týchto motocyklov sa môžu tešiť aj na kompletný modelový rad pre rok 2022. Fanúšikovia motokrosu a cestných pretekov určite ocenia model Spitfire Blackout britského výrobcu motocyklov CCM. Neuveriteľne ľahký model Vyrus 986 (iba 145 kg) ponúka veľké množstvo náhradných dielov a doplnkov, aby si ho každý mohol nakonfigurovať podľa vlastných preferencií. Zrejme najluxusnejším kúskom však bude najnovší model výrobcu Brough Superior – Lawrence, ktorý posúva storočnú značku motoriek do 21. storočia. Jeho elegantné línie sú navrhnuté podľa krivky dýk, ktoré nosili beduíni za svojimi opaskami. Spracovanie a prestíž značky odráža aj cena, ktorá prevyšuje 70 000 eur.

Ďalší z vystavovateľov, Bikers Centrum Trnava pri príležitosti 25 rokov od svojho založenia prinesie na výstavu motocykle, motorové stroje, štvorkolky, skútre (cestné, vodné aj snežné) značiek Honda, Yamaha a Kawasaki. Lákadlom budú určite aj špeciálne tuningové kúsky, ktoré spoločnosť vytvorila od svojho vzniku vrátane motorky na mieru pre rapera Rytmusa.

Autorizovaný predajca značiek Benelli a CF Moto – firma HIM motoshop – predstaví očakávané novinky pre rok 2022.

Customs of Slovakia v americkom štýle

K výstave Motocykel už neodmysliteľne patrí sekcia Customs of Slovakia, ktorá prináša motorky vyrobené a upravené na mieru. Fanúšikovia silných strojov na jednej stope sa tento rok môžu tešiť na prierez americkou motocyklovou graffiti kultúrou, ale aj na niekoľko vystavených vozidiel zo 60. – 70. rokov minulého storočia.

Po meste slobodne a ekologicky

Rozhodnutia v oblasti dopravy majú veľký vplyv na životné prostredie. Výstava Motocykel predstaví službu blinkee.city, ktorá ponúka rýchly a zelený spôsob prepravy v mestskej premávke. V Bratislave navyše chystá rozšírenie svojej flotily elektroskútrov až na 180 kusov. Výhody elektromobility si záujemcovia budú môcť preveriť v e-bike testovacom centre.

Motorky aj pre deti

Slovenská motocyklová federácia si pre detských návštevníkov prichystala ukážky jazdeckej zručnosti členov juniorskej akadémie. Deti si zároveň budú môcť s inštruktormi vyskúšať jazdu na detských motorkách.

Boat Show aj s hydroplánom

Nielen lode, ale aj člny, skútre a dokonca hydroplán vrátane výstroja  a doplnkov pre vodné športy a relax ukáže súbežná výstava Boat Show. Záujemcovia o paddleboarding si zasa budú môcť otestovať rôzne dosky v pripravenom bazéne.

Výstavy Motocykel a Boat Show sa konajú v dňoch 10. – 13. marca 2022, od štvrtka do soboty od 10:00 do 18:00, v nedeľu od 10:00 do 17:00. Mediálnym partnerom je Zoznam.sk. Vstupenky je možné zakúpiť na Predpredaj.sk, prípadne priamo na mieste.

Na základe aktuálnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva je účasť na výstavách možná pre všetkých záujemcov (v režime základ), pričom v platnosti zostáva povinnosť mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom.

Značky: