Nová funkcia je dostupná vo verzii pre iOS a Android.

Aplikácia Sunrise je našim primárnym kalendárom, ktorý používame nielen na mobilných zariadeniach, ale aj vo verzii pre počítače. Na aplikácii oceňujeme podporu viacerých služieb a bohatú ponuku kalendárov tretích strán, ako sú rozpisy futbalových zápasov, sviatky alebo meniny. K tomu si pripočítajte predpoveď počasia priamo v používateľskom rozhraní a krásny dizajn. Nie je náhoda, že Microsoft túto aplikáciu kúpil, keď hľadal svoj nový mobilný kalendár.

Služba nedávno získala novú funkciu. Nazýva sa Meet by Sunrise a v princípe ide o softvérovú klávesnicu. Oproti službám typu SwiftKey sa odlišuje tým, že nejde o klávesnicu v pravom slova zmysle. Tento priestor sa využije na zobrazenie vášho harmonogramu na najbližšie dni. Počas odpovedania na email alebo správu sa tak nemusíte prepínať medzi viacerými aplikáciami.

Postačí, ak si prepnete softvérovú klávesnicu, zvolíte dátumy, kedy máte čas a Sunrise všetky tieto dáta premení na jeden odkaz. Príjemca naň klikne, vyplní svoj email, potvrdí žiadaný termín schôdzky a o zvyšok sa postará služba. Všetci účastníci dostanú potvrdzovací email a schôdzka sa automaticky zapíše do kalendára – či už používate Sunrise alebo túto funkciu podporuje váš klient automaticky. Chválime, že hoci Meet zastrešuje Sunrise, nie je potrebné, aby sa používateľ musel registrovať.

Aplikácia je dostupná v AppStore a Google Play.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit