Obnoviť zmazané súbory nebýva až tak veľký problém, ak sa to spraví hneď.

Microsoft Windows File Recovery je program, ktorý vám s tým pomôže a funguje v príkazovom riadku. Firma ho už nejaký čas distribuuje prostredníctvom svojho obchodu aplikácií. Je zadarmo a čoskoro sa dočká ďalšieho vylepšenia.

Web MSPoweruser upozornil na chystané novinky tohto nástroja. Zatiaľ sú dostupné pre insiderov. Bežní používatelia však už teraz môžu využívať tento program a obnoviť si súbory pomocou neho. Stiahnuť sa dá na tomto linku. Podporuje obnovenie z lokálnych diskov ako aj pripojených či napríklad SD karty. Sieťové disky zatiaľ podporované nie sú.

Nová verzia prinesie dva režimy obnovy. Prvý s názvom Regular ponúka rýchlu možnosť, ako obnoviť najpoužívanejšie formáty súborov na disku. Možnosť Extensive ide viac do hĺbky a podporuje obnovu aj z poškodených diskov a dá sa cieliť na presné názvy a typy súborov. Podporované sú súborové systémy NTFS, FAT, exFAT a ReFS.

Verzia aplikácie a pre tých, čo nie sú zapojený do testovania insiderských verzií Windows 10 bude dostupná s májovou aktualizáciou Windows 10.

windows file recovery cmd

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Ako nastaviť zvuk vo Windows 10?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.