Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo zverejnila svoj pohľad na to, aké technológie sa stanú centrom pozornosti v roku 2023 a počas ďalších rokov.

Inteligentnejšie a integrovanejšie technológie už menia všetko, od zariadení v našich rukách až po spôsob, akým spolupracujeme s kolegami alebo dokonca nakupujeme potraviny. S tým, ako sa rozširuje umelá inteligencia a edge computing prinášajúce výkon a efektivitu do nespočetných odvetví a činností, vidíme, že dochádza k obrovským zmenám.

Nižšie sa pozrieme na niektoré technológie, ktoré sa už objavujú, ale v blízkej budúcnosti ešte viac zmenia náš svet. 

  1. Holografická technológia dodá stretnutiam energiu

V našom novom hybridnom svete práce sa posilní technológia a vytvorí stretnutia, na ktorých sa ,,holografickí“ účastníci budú cítiť takmer tak reálne ako naživo.

Technológie, ktoré dokážu spojiť tímy, aj keď pracujú na viacerých kontinentoch, budú v budúcnosti na hybridných, vzdialených a čoraz globálnejších pracoviskách ešte dôležitejšie.

Pri prezentáciách, uvádzaní produktov alebo stretnutiach s inými organizáciami ponúkne rozšírená a zmiešaná realita organizáciám nový spôsob, ako zapôsobiť, s „hologramami“ v životnej veľkosti, ktoré môžu interagovať s virtuálnymi objektmi (napríklad pri predvádzaní nového prototypu alebo preskúmaní „digitálneho dvojčaťa“ objektu reálneho sveta).

Koncept technológie Cyber Space spoločnosti Lenovo ukazuje, ako by mohol fungovať tento „fygitálny“ prístup (spojenie fyzického a digitálneho) so špeciálnym sklom s povrchovou úpravou, ktoré je polopriehľadné a poloreflexné a umožňuje ľuďom za ním fyzicky komunikovať s objektmi v životnej veľkosti.

  • Zariadenia meniace tvar podporia hybridnú prácu
Nová generácia 16-palcového počítača ThinkPad X1 Fold od spoločnosti Lenovo zdokonaľuje kategóriu skladacích počítačov.

Veľkosť obrazovky je cenná aj v dobe multitaskingu a zariadení navrhnutých na natáčanie a úpravu videí, streamovanie obsahu, hranie hier a všetky ostatné činnosti, ktoré sa zmestia do našich prenosných zariadení. V budúcnosti môžu byť telefóny v našich vreckách v skutočnosti oveľa menšie, čo je opačný trend, ktorý sa už dlho prejavuje pri smartfónoch. Avšak keď ich budeme potrebovať používať môžu sa ,,roztiahnuť“ alebo ,,rozložiť“, aby sa zväčšili. Nenápadné, známe zariadenie sa môže prepnúť do režimu produktivity jednoduchým stlačením tlačidla.

Značky: