Obal alebo puzdro? Ťažko povedať, jedno je však isté, váš MacBook Pro ochráni veľmi dobre, minimálne proti nechceným škrabancom a nečistotám.

Tak, ako chránime puzdrom smartfón alebo tablet, môžeme chrániť puzdrom aj notebook. Toto riešenie je však dodatočnou ochranou, samozrejmosťou pri prenášaní takýchto zariadení je taška alebo väčší obal, do ktorého sa notebook uloží. Ten však pri samotnej práci so zariadením zostáva „out“ a ochrana je minimálna, resp. žiadna. Otázka, veď čo sa môže notebooku na pracovnom stole alebo na kolenách stať, je pochopiteľná. Možno nič, ale šanca, že ho poškriabete, zašpiníte alebo ho náhodou strhnete zo stola tu stále je.

Pôvodný dizajn MacBook Pro 13″

„Redizajnujeme Macbook Pro / Air“

Ako funkčnú ochranu proti hrubému mechanickému poškodeniu by sme toto puzdro neurčovali, ale v určitých situáciách môže zabrániť rôznym poškodeniam. Ide skôr o ochranu proti škrabancom (tie na hliníkovom ráme nepotešia), znečisteniu alebo len o zmenu farebného prevedenia Macbooku.

„Testovaný obal je určený pre Macbook Pro 13“ Retina (Early 2015). Dostupný je aj pre 15-palcové verzie, a taktiež pre Macbook Air.“

V ponuke predajcov je viacero farebných prevedení, dokonca aj kombinácie farieb. Ak niekomu zmena farebného prevedenia nevyhovuje a požaduje zachovanie pôvodnej farby, nachádza sa v ponuke aj transparentný obal.

Dizajn po inštalácii puzdra

Puzdro sa skladá z dvoch častí, spodnej (základňa notebooku) a vrchnej (časť s displejom). Spracovanie je výborné, všetky otvory a výrezy sú detailne spracované (hrúbka puzdra nepresahuje 1.5 mm). Pravdou je, že tohoto sme sa obávali najviac. Inštalácia na MacBook trvá celú minútu 🙂 . Je úplne jednoduchá, pričom puzdro drží na zariadení veľmi dobre, používame ho už vyše týždňa a nespozorovali sme žiadne odstávanie ani nič podobné.

Puzdro, ako aj minimalistické úchyty sú z plastu, a v ničom vás, ani MacBook neobmedzujú. Môžete ho normálne zatvárať, otvárať a používať, bez akýchkoľvek nepriaznivých javov. Plast, z ktorého je puzdro vyrobené, má špeciálnu povrchovú úpravu, pripomínajúcu pogumovanie. Výhodou je, že je odolné voči zachytávaniu otlačkov prstov a rôznych nečistôt, váš Mac bude vždy čistý. Poteší aj skutočnosť, že puzdro má v spodnej časti vlastné gumené „nožičky“ a tie na Macbooku nederiete. Spracovanie a materiálové vyhotovenie by sa dalo označiť za prémiové.

„Ak niekoho zaujíma to, či cez tento obal svieti logo Apple, tak áno, svieti a vidieť ho veľmi pekne, pričom je to zaujímavý redizajn.“

Hodnotenie TOUCHIT

Ak hľadáte zaujímavú ochranu a príjemnú zmenu pre váš Macbook Pro alebo Air, tento obal stojí za vyskúšanie. Medzi jeho hlavné výhody patrí – prémiové spracovanie a materiálové vyhotovenie, odolný matný povrch nezachytávajúci odtlačky prstov a nečistoty, jednoduchá inštalácia a samozrejme aj cena.

Cena: od 19 eur

Možnosť zakúpenia: innocentstore alebo alternatíva tarashop

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE