Po vyhľadávači a bezpečnom prehliadači tu je ďalšia služba.

Emailová ochrana, ktorú vám poskytne doména @duck bude lákavá pre každého, kto chce zabrániť sledovaniu cez emaily. Spread Privacy prišla s konceptom, kedy by sa emaily posielali na adresu @duck.com a až potom do vašej emailovej schránky. Zbavené o prvky, ktoré by vás mohli nejako vysledovať a zbierať o váš rôzne dáta.

Podľa ich správy až 70 % emailov obsahuje prvky, ktoré vás umožnia sledovať alebo nejakým spôsobom identifikovať. Hoci by išlo o anonymizované dáta, stále treba zobrať do úvahy fakt, že služby ako Google, Outlook.com v bezplatnej forme nemajú také zabezpečenie súkromia, ako by sme si želali.

Firma Spread Privacy, ktorá stojí za vyhľadávačom DuckDuckGo bude vaše emaily premenovávať cez proxy a tak sa zabráni ďalšej vaše identifikácii. Do vašej schránky potom príde email očistený o nežiaduce sledovacie prvky. Služba bude podporovať tvorbu aliasov, to napríklad ako alternatívu k jednorazovým emailom.

Ako získať prístup?

Na to, aby ste sa mohli do tejto služby zapojiť, budete musieť počkať na pozvánku. Ako prvé si stiahnite aplikáciu DuckDuckGo pre Android alebo iOS. V nastaveniach aplikácie zrolujte nižšie a tu nájdete položku Email Protection. Zatiaľ označenú ako beta.

Otvorte položku a ťuknite na prú možnosť na zaradenie do zoznamu žiadateľov o prístup. Teraz už zostáva len čakať na pozvánku a veriť, že „kačka“ vaše emaily naozaj nebude čítať a analyzovať po svojom.

Zdroj: Spread Privacy

Prečítajte si aj:

Čo je Pegasus a sledovali váš mobil? Návod, ako to zistiť

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.