Takisto si môžete streamovať hry z konzoly Xbox One.

Virtuálnu realitu čaká veľký rok 2016. Na trh sa dostanú zariadenia Oculus Rift a Project Morpheus. Prvá menovaná technológia je dobre známa všetkým počítačovým nadšencom, Project Morpheus je riešenie spoločnosti Sony pre PlayStation 4.

Oculus však včera prekvapil celý svet, keď oznámil partnerstvo s Microsoftom. Každé balenie virtuálnej reality bude obsahovať herný ovládač pre Xbox One, ktorý je vďaka priloženému USB vysielaču možné bezdrôtovo použiť aj v kombinácii s počítačom. Budete však potrebovať operačný systém Windows 10 (v prípade pripojenia pomocou kábla nie je 10-ka nutnosťou).

Oculus Rift taktiež umožní streamovať hry z hernej konzoly Xbox One do virtuálnej reality. Znamená to, že Oculus Rift a Project Morpheus sa stanú priamou konkurenciou aj na trhu s hernými konzolami.

Sme vak zvedaví na prepojenie konzoly Xbox One a virtuálnej reality. Najmä kvôli tomu, že minimálne požiadavky na počítač sú pomerne náročné na grafickú kartu. Xbox One v tomto smere dosahuje iba zlomok výkonu.

Dá sa predpokladať, že Microsoft predstaví bližšie novinky ohľadom podpory virtuálnej reality Oculus Rift počas konferencie E3. Budeme vás informovať.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit