Nenechajte si ujsť open source event, ktorý sa po štyroch rokoch vracia v netradičnom formáte.

Red Hat umožní podnikom aj na Slvoensku nahliadnuť na nové trendy v oblastiach ako automatizácia, kontajnerový vývoj alebo pokročilé spracovanie veľkých dát.

Online Red Hat Fórum ponúkne po štyroch rokoch aj publiku na Slovensku rad technologických prednášok a inšpirujúcich zákazníckych referencií, demá, online diskusie a príležitosti k networkingu. V rámci programu zaznejú prezentácie popredných odborníkov na open source, ktorí predstavia tak technologické novinky, ako aj lokálne projekty a najdiskutovanejšie výzvy podnikov.

Aj napriek tomu, že tento rok je pre mnohé odvetvia rokom úsporných opatrení, ktoré sa nevyhli ani oblasti IT, pozorujeme rýchly vývoj v celom rade technológií. Umelá inteligencia, ktorá preniká do stále väčšieho počtu oblastí, fenomén kontajnerov, ktorý zaznamenáva očakávaný rozmach, alebo automatizácia, ktorej ďalšie vývojové štádium označujú analytici Gartneru za hyperautomatizáciu, patria medzi strategické technologické trendy roku 2020“ hovorí Zdenka Van der Zwan, Channel manažérka a vedúca obchodného tímu pre Českú republiku a Slovensko, Red Hat. „Tento vývoj by nebol možný bez inovácií, ktorých motorom sú aj otvorené technológie.

Od automatizácie k automatizačnej platforme

V súčasnej dobe, kedy sú narušené tradičné biznisové modely, rastú nároky na rýchlosť a škálu inovácií či zmien. Zákazníci aj okolnosti vyžadujú, aby stále väčšie množstvo služieb bolo digitalizovaných, vďaka čomu vzniká pre tradičné spoločnosti nová konkurencia.

Tradične sa spoločnosti pozerali na automatizáciu ako na spôsob, ako eliminovať chyby a stratený čas manuálnou konfiguráciou. Dnes sa automatizácia stáva prioritou aj vďaka požiadavkám na zvýšenú rýchlosť, škálovateľnosť a komplexitu prostredia, “ hovorí Jakub Veverka, Solution Architect v spoločnosti Red Hat, a upozorňuje, že „spoločnosti nehľadajú len spôsob, ako jednoducho automatizovať, ale tiež potrebujú automatizované činnosti zdieľať a využívať naprieč viacerými projektami a tímami so správnou úrovňou riadenia a kontroly „.

Moderná automatizačná platforma musí spĺňať tieto náročné požiadavky, ale komplexné riešenie sa skladá nielen z moderných technológií, ale aj ľudí naprieč organizáciou a procesov na vytváranie, správu a adaptáciu automatizácie pre požiadavky celej organizácie.

Inovatívny pohľad na automatizáciu a predstavenie automatizačnej platformy Ansible, ktorá je vďaka svojej jednoduchosti a podpore vhodná na inštaláciu, konfiguráciu či reporting všetkých zariadení naprieč organizáciou, osobne predstaví Jakub Veverka na novembrovom Red Hat Fore 2020.

Trendy v špeciálnych kontajnerov alebo kam kráča OpenShift

OpenShift alebo Kubernetes nielen pre podniky prešiel za niekoľko rokov svojej existencie dlhú cestu. Stal sa platformou, na ktorú sa spolieha nejedna firma, ktorá ho prevádzkuje tak v on-premise prostredí, ako aj vo verejnom cloude. OpenShift pomáha urýchľovať vývoj, zvyšuje stabilitu, znižuje náklady na prevádzku a stále prináša nové technológie pripravené na stabilnú a dlhodobú prevádzku. Aké sú ale trendy pre nasledujúce roky?

Jednou z hlavných noviniek je podpora Serverless technológií. OpenShift Serverless nie je len o funkciách, ale prináša aj plnú podporu kontajnerov. Zároveň pomáha riešiť bežné problémy kontajnerizácie a prináša ďalšiu úroveň abstrakcie, ktorá umožňuje ľahšie a rýchlejšie vyvíjať a integrovať nové aplikácie,“ hovorí David Bečvařík, Senior Solution Architect v spoločnosti Red Hat a upozorňuje, že „pomocou reaktívneho/data driven programovania OpenShift Serverless zároveň umožňuje aj lepšie využiť hardvérové ​​prostriedky za pomoci inteligentného škálovania vrátane scale to zero. V oblasti Operation potom uľahčuje zber logov a metrík a prináša základné technológie umožňujúce ľahšie a rýchlejšie odstránenie problémov.

V rámci českej časti programu David Bečvařík odhalí nielen trendy v špeciálnych kontajnerov, ale odprezentuje aj úspešnú implementáciu OpenShiftu vo Fortuna Entertainment Group. Spolu so Zdenkou Van der Zwan začne samotné fórum prednáškou na tému budúcnosti biznisu a technológií a povedie aj záverečnú otvorenú diskusiu o najčastejších výzvach českých podnikov.

Ako na registráciu?

Zúčastnite sa Red Hat Fora 2020 – v netradičnom online formáte, pohodlne z domova a v češtine a slovenčine. Nájdite tú správnu cestu pre vaše IT. Konferencia sa koná 3. novembra a registrácia je úplne zadarmo.

Program tejto online konferencie tak poodhalí, čo je nové v lokálnom biznise a ako na to reaguje vývojové centrum Red Hatu v Brne, ktoré sa radí medzi celosvetovo najväčšie RND centra tejto spoločnosti. V rámci technologického bloku potom zaznejú témy ako trendy v špeciálnych kontajnerov, kontajnerový vývoj s frameworkmi Quarkus, Camel K a Kogito, Red Hat OpenShift, aspekty automatizácie alebo správa dátového centra s Ansible, novinky vo Smart Management a Insights alebo aplikácie a infraštruktúra pod drobnohľadom.

V rámci programu vystúpia okrem expertov a vizionárov spoločnosti Red Hat aj zástupcovia spoločností Fortuna Entertainment Group, ELOS Technolgoies a Unicorn.

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.