Väčšina firiem a inštitúcií disponuje veľkým množstvom dát, ale nie každý vie dáta efektívne využívať.

Odborná konferencia Power BI Day je určená dátovým analytikom, finančným manažérom a všetkým, ktorí pracujú s dátami a reportmi na pokročilej úrovni.

Ôsmy ročník konferencie Power BI Day 2024 sa uskutoční 20. marca 2024 a bude mať hybridný formát. Fyzicky sa môžete zúčastniť v Prahe v jednej zo sál Microsoft (Vyskočilova 1561/4a, Praha 4) alebo ju môžete sledovať aj v online streame z pohodlia vášho domova cez customizovanú aplikáciu s možnosťou kladenia otázok spíkrom.

Program konferencie zahŕňa 7 prednášok od 8 českých a slovenských odborníkov na Business Intelligence:

  1. Jiří Neoral sa zameria na to, ako by ste mohli zlepšiť svoje staré reporty s novými poznatkami o Power BI.
  1. Karel Rejthar ukáže, ako vytvárať netradičné mapy napríklad skladu, učebne alebo hotela a zároveň, ako v tomto vizuále priradiť a zobraziť dáta.
  2. Marek Chmel predstaví možnosti implementácie lakehouse alebo dátových skladov vďaka flexibilite Microsoft Fabric.
  3. Jaroslav Reken sa zaoberá adopciou Power BI a poukáže na možné prekážky a tipy, ako ich prekonať.
  4. Rozalie Rakašová a Tomáš Zelinka otvoria diskusiu na tému, či je Direct Lake všestranným riešením a aké sú jeho výhody a nevýhody.
  5. Kateřina Saryčeva sa podelí o najlepšie postupy a tipy pre integráciu Power BI, Power Apps a Power Automate.
  6. Vojtěch Šíma odprezentuje, ako písanie vlastného M kódu dokáže uľahčiť prácu so zdrojom a optimalizovať dataset.

Kompletný program s anotáciami prednášok nájdete TU

Čo konferencia ponúka, hovorí aj jeden z prednášajúcich, Jiří Neoral:

„Power BI Day nabízí příležitost seznámit se s nejnovějšími trendy a technologiemi Power BI, které mohou účastníci využít ke zlepšení své práce. Účastníci se mohou těšit na novinky v oboru práce s daty, na tipy, jak ve firmě řešit každodenní reporting a na mnoho dalších užitečných informací. Stejně tak na rozbor aktuálních nástrojů pro zpracování, rozklíčování a srozumitelnou interpretaci dat.“

Okrem prednášok budú mať účastníci priestor naživo diskutovať so všetkými zúčastnenými odborníkmi. Všetci budú mať tiež možnosť využiť 10-dňový prístup do archívu prednášok.

Registračný formulár nájdete TU.

Konferenciu pripravuje IT školiace stredisko GOPAS – najväčší poskytovateľ školení v oblasti informačných technológií na českom i slovenskom trhu. Ročne absolvuje odborné kurzy takmer 30-tisíc študentov, z ktorých väčšinu tvoria špecialisti IT.

Prečítajte si aj:

Značky: