Pixel 4 od Googlu má ďalší problém.

Vlajková loď tohto výrobcu má za sebou niekoľko ťažkostí, problém s odomykaním pomocou tváre, je ďalší. Používatelia sa totiž na stránkach podpory pre Pixel sťažujú na to, že ich telefón nechce rozpoznať. Podobné správy sa objavili aj na sociálnej sieti Reddit.

Prvé ťažkosti začali tým, že telefón neodomkol operačný systém a tak sa používatelia skúšali zaregistrovať znova. Avšak ani opätovné naskenovanie tváre problém nevyriešilo. Je to nepríjemná záležitosť najmä keď zoberieme do úvahy, že podobne ako iPhony ani Pixely nemajú inú formu biometrického odomykania.

Ak nebude fungovať rozpoznávanie tvárou, nemáte možnosť použiť ako zálohu snímač odtlačkov. Bude tak treba zadávať PIN kód alebo použiť heslo, prípadne vzor. Nepomohlo ani reštartovanie smartfónu a prechod do núdzového režimu (tzv. safe mode). Avšak niektorí používatelia zistili, že pomôže resetovanie smartfónu do továrenského nastavenia.

Otázkou ale zostane, či sa postupne problém neobjaví znova. Zatiaľ to vyzerá na chybu, ktorá zapríčiní nesprávne fungovanie odomykanie pomocou tváre. Nie je ale jasné, čo túto chybu spôsobuje. Nateraz sa predpokladá, že by to mohlo mať súvislosť s novembrovou bezpečnostnou aktualizáciou z minulého roka.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Google Pixel 4 XL prežil záťažový test, no s výraznejším poškodením

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.