Kancelársky balík je teraz v druhej fáze.

Dostáva aktualizácie, no už sa nerozvíja po stránke nových funkcií. To však nie je vyslovene aktuálny stav. Ten trvá od októbra 2018. Microsoft totiž podporuje tento produkt 5 rokov a následné 4 roky sa dajú považovať za servisné. Toto slovo je tak trochu dôležité aj v súvislosti s konkrétnou verziou Office 2013. Takto označená totiž skončila svoju podporu pred viac ako 7 rokmi (presnejšie 14. apríla 2015). Platnosť podpory Office 2013 SP1 vyprší 11. apríla 2023. Bude fungovať aj naďalej, ale nedostanete žiadne bezpečnostné aktualizácie.

Verzia, o ktorej informujeme v tomto článku, musí mať prívlastok Service Pack 1 a teda tento aktualizačný balík mať nainštalovaný. Z pohľadu Microsoftu je to rozdiel. Je ale veľmi pravdepodobné, že tento balík máte nainštalovaný. Mnohí si túto verziu držali ako off-line licencovanú, teraz sa firma orientuje prevažne na predplatné. Neustále pridáva nové funkcie do svojich programov. Niekedy viac či menej viditeľné.

Microsoft 365, ako sa nová služba s Office nazýva, obsahuje aj 1 TB priestoru na disku OneDrive, to je asi hlavná výhoda. Kto ale predsa len chce klasickú verziu tohto kancelárskeho balíka, je tu pravdepodobne posledná tzv. off-line verzia s názvom Office 2021. Tá ale na rozdiel od Microsoft 365 nie je aktualizovaná o nové funkcie, minimálne nie v takej miere ako Office na báze predplatného a dostáva len záplaty.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.