Bývalý Office 365 a súvisiace produkty prestanú podporovať tento starý prehliadač.

Microsoft vydal informáciu o tom, že 17. augusta 2021 bol definitívny dátum podpory pre tento prehliadač a používanie aplikácií Office 365, čiže po novom už niekoľko mesiacov s názvom Microsoft 365.

Ešte stále by sa mal dať tento prehliadač používať, no môže sa stať, že sa k týmto aplikáciám a službám nebudú môcť pripojiť. V hre je aj možnosť zhoršeného používania aplikácií a chybovosť. Nebude dostupná ani podpora pre riešenie problémov s týmto prehliadačom.

Používatelia, ktorí sa prihlásia pomocou účtov AAD (Azure Active Directory), budú stále využívať všetky funkcie OWA, ale od 17. augusta 2021 nebudú mať k dispozícii nové funkcie, zatiaľ čo používatelia, ktorí sa prihlásia pomocou účtov Microsoft (MSA), budú presmerovaní na prostredie Outlook Web App Light.

Firma bude používateľov upozorňovať a prechod bude postupne zvládnuteľný. Predpokladáme, že toto nebude pre mnohých používateľov kritická misia, nakoľko mnohé podniky už migrovali na Edge s jadrom Chromium. Aj z dôvodu že tzv. Legacy Edge, ktorý prišiel prvýkrát s Windows 10, už má ukončenú podporu a od poslednej aktualizácie v ho v systéme nenájdete. Kto by potreboval, má možnosť si režim kompatibility s IE 11 aktivovať práve cez nový Edge.

Zdroj: Microsoft

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.