V priebehu dvoch až štyroch týždňov by mali dostať povolenie od USA.

Donald Trump pred viac ako dvoma týždňami oznámil, že americké spoločnosti budú môcť opäť obchodovať s firmou Huawei. Aj napriek jeho výroku sa však situácia zatiaľ nezmenila a čínsky výrobca je stále na čiernej listine USA.

Americké firmy by však mali oficiálne dostať zelenú v priebehu dvoch až štyroch týždňov. S touto informáciou prišiel Reuters, ktorý cituje amerického ministra obchodu, Wilbura Rossa. Podľa jeho slov dostanú povolenie opätovne spolupracovať s Huaweiom tie americké firmy, ktorých spolupráca nebude ohrozovať americkú národnú bezpečnosť.

Reuters tvrdí, že v najbližších dňoch požiada o povolenie spolupracovať s Huaweiom viacero amerických firiem, vrátane dvoch výrobcov čipov. Nie je však známe, pre ktoré produkty udelí vláda USA jednotlivým firmám povolenie. Americké spoločnosti mali tieto informácie zisťovať vo štvrtok 11. júla na ministerstve obchodu.

Konkrétne detaily a kritéria nie sú známe, avšak ministerstvo by malo udeľovať povolenia v priebehu dvoch až štyroch týždňov. Huawei situáciu komentoval slovami, že riešením by malo byť jeho odstránenie z čiernej listiny a nie udeľovanie dočasných povolení americkým firmám.

Zdroj: Reuters

Prečítajte si aj:

Kauza Huawei: Google a americké spoločnosti môžu opäť obchodovať s čínskym gigantom

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit