Huawei oznámil, kedy ukáže svoje nové vlajkové lode.

Smartfóny radu Huawei Mate 30 budú oficiálne predstavené 19. septembra 2019 v Mníchove. Huawei to oznámil na sociálnej sieti Twitter.

Dátum tlačovej konferencie sa nezmenil a to ani napriek komplikáciám, ktoré sa v posledných dňoch medializovali. Huawei totiž podľa hovorcu spoločnosti Google stále nezískal licenciu, aby mohol telefóny Mate 30 predávať s licencovaným systémom Android a Google službami.

Do predstavenia telefónu ostávajú necelé tri týždne a v priebehu tejto doby sa môže stať hocičo. Najnovšie špekulácie hovoria o tom, že Huawei možnože odloží štart predaja na globálnom trhu, dokedy nezíska potrebné licencie.

Iné správy však tvrdia, že smartfóny Mate 30 sa dostanú na trh bez oneskorenia a to aj v Európe – buď s Google službami alebo bez nich. Používatelia si vraj budú môcť Google aplikácie manuálne stiahnuť.

Pripomeňme, že Huawei už v minulosti čelil komplikáciám s chýbajúcou licenciou pre Android. Týkalo sa to smartfónov Honor 20, ktoré sa v Európe začali predávať takmer o 2 mesiace neskôr, ako sa pôvodne plánovalo.

Zdroj: twitter, huaweicentral

Prečítajte si aj:

Komplikácie pre Huawei? Google tvrdí, že Mate 30 Pro sa nemôže predávať s licencovaným Androidom a jeho službami

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit