Systém optimalizácie hier vykazoval neštandardné správanie.

Po nedávnej kauze s obmedzovaním výkonu boli dokonca 4 generácie telefónov a tabletov Samsung Galaxy S vylúčené z porovnávacej platformy Geekbench. Ku vzniknutému problému sa vyjadril aj viceprezident a generálny riaditeľ spoločnosti Samsung Jong-Hee Han.

Ten sa používateľom Galaxy zariadení a akcionárom ospravedlnil a priznal, že spoločnosť nedocenila obavy zákazníkov, a uviedol, že spoločnosť Samsung bude „pozornejšie načúvať zákazníkom, aby sa takýto problém neopakoval„.

Samsung VC and CEO Jong-Hee HanZdroj: GSMArena
Samsung VC and CEO Jong-Hee Han

Ako vznikol problém?

Služba optimalizácie hier (Game Optimizations Service alebo GOS) spoločnosti Samsung je súčasťou viacerých modelov Galaxy S, čiže sa nachádza vo veľkom množstve smartfónov a tabletov.

Hlavným cieľom tejto optimalizácie je dosiahnuť potrebný herný zážitok a zároveň zabezpečiť čo najdlhšiu výdrž batérie. Neskôr sa však zistilo, že tento optimalizačný systém obmedzuje výkon veľkému množstvu aplikácií. Celkovo je ich viac ako 10 000.

Všetko sa iba zhoršilo, keď používateľom nebola predvolene ponúknutá možnosť tento systém vypnúť. Samsung okamžite na tento problém zareagoval a v Južnej Kórei už vydal pre sériu Galaxy S22 aktualizáciu. Nový update zabráni systému GOS obmedzovať výkon CPU a GPU.

Na ďalšie dotknuté modely príde opravná aktualizácie v najbližšej možnej dobe.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.