Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zverejňujeme oficiálne stanovisko spoločnosti Huawei a to v plnom znení: Kategoricky odmietame akékoľvek tvrdenia, že naša spoločnosť predstavuje riziko pre národnú bezpečnosť. Žiadame týmto český Národný úrad pre kybernetickú a informačnú bezpečnosť (NÚKIB), aby svoje tvrdenia doložil, namiesto pošpiňovania reputácie Huawei bez akýchkoľvek dôkazov.

Kybernetická bezpečnosť je a vždy bola našou hlavnou prioritou. Máme dostatok preukázateľných skúseností v Českej republike a na celom svete, ktoré potvrdzujú, že naše výrobky a riešenia sú bezpečné. V tridsaťročnej histórii našej spoločnosti nebolo nikdy preukázané, že sa spoločnosť Huawei dopustila akéhokoľvek prehrešku v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Vďaka tejto príkladnej skutočnosti sme sa stali dôveryhodným partnerom pre všetky hlavné telekomunikačné spoločnosti v Českej republike. So všetkými našimi partnermi spolupracujeme na dodávkach bezpečných a spoľahlivých sieťových riešení v Českej republike.

V Číne neexistujú žiadne zákony alebo nariadenia, ktoré by nútili spoločnosť Huawei alebo akúkoľvek inú spoločnosť, aby do svojich výrobkov povinne inštalovala tzv. „back doors“. Huawei nikdy od žiadnej vlády alebo vládnej inštitúcie takúto požiadavku nedostal a naša spoločnosť by s tým nikdy nesúhlasila.

 

Značky: