Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznámila zahájenie predaja modelu Nokia 7.2 na slovenskom trhu za odporúčanú maloobchodnú cenu 339 EUR.

Nokia 7.2 je prvým telefónom značky Nokia, ktorý kombinuje 48MP trojitý fotoaparát s optikou ZEISS a technológiou PureDisplay. Novinkou sú exkluzívne ZEISS bokeh režimy, ktoré poskytnú vysoký vizuálny efekt a precízne rozostrenie pozadia u portrétových fotografií. Nočný režim s pomocou AI prináša fanúšikom ďalšie možnosti, ako kreatívne zachytiť nezabudnuteľné momenty. Nokia 7.2, ktorá stavia na úspechu svojho predchodcu, kombinuje ohromujúci displej s technológiou PureDisplay a nadčasový škandinávsky design so skvelým spracovaním.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global:

„Nedávny výskum spoločnosti Counterpoint týkajúci sa aktualizácií a zabezpečení mobilných telefónov zistil, že zákazníci po celej Európe používajú svoj smartfón až 30 mesiacov. Používatelia sa tak obzerajú po dostatočnom zabezpečení a aktuálnom systéme. Sme jediná značka, ktorá ponúka najnovší Android u celého portfólia a prináša tak moderné funkcie naprieč celým segmentom. Naviac udržiavame všetky naše telefóny bezpečné pravidelnými mesačnými aktualizáciami, na ktoré sa môžu spoľahnúť v období troch rokov. Na smartfón Nokia 7.2 sa tak budú môcť používatelia spoľahnúť, a naviac sa bude neustále zlepšovať.“

Nokia 7.2 ponúka:

  • Trojitý fotoaparát s citlivým 48MP hlavným senzorom a optikou ZEISS v spojení s pokročilou AI pre portrétny a nočný režim.
  • 6,3“ FHD+ displej s technológiou PureDisplay a pomerom strán 19,5:9. Vysoký jas a kontrast zaistí dokonalú viditeľnosť aj na priamom slnku.
  • Osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 660 optimalizovaný pre skvelý výkon a výdrž.
  • 6 GB operačnú pamäť a 128GB úložisko (podpora pamäťových kariet až do veľkosti 512 GB)
  • Batériu s kapacitou 3500 mAh s výdržou až 2 dni na jedno nabitie.
  • Ochranné sklo Corning Gorilla 2.5D na oboch stranách a precízne spracovaný rámik telefónu.
  • Špeciálna saténová úprava zadného skla, ktorá vytvára jedinečné efekty pri dopade svetla.
  • Dedikované tlačidlo pre Google Asistenta.
  • Notifikačnú diódu zabudovanú priamo v napájacom tlačidle a always-on displej s návrhmi Google Asistenta.
  • Čistý operačný systém Android 9 Pie a skorý príchod aktualizácie na Android 10.
  • Hlavná aktualizácia systému počas 2 rokov a pravidelné bezpečnostné aktualizácie počas 3 rokov.

Optika ZEISS a pokročilé AI

Nokia 7.2 prináša tri nové režimy spoločnosti ZEISS pre dokonalý bokeh efekt. Portrétový režim kombinuje pokročilé fotografické možnosti spolu s vysoko kvalitnou optikou ZEISS a výsledkom sú úžasné portrétové fotografie s rôzne rozostreným pozadím vďaka režimom ZEISS Modern, ZEISS Swirl a ZEISS Smooth. Nechýba možnosť skrášlenia, ktorá doladí farebné tóny pleti a snímky tak budú okamžite pripravené k zdieľaniu. Nočný režim s využitím AI umožní zachytiť všetky úžasné okamihy aj v nepriaznivých svetelných podmienkach.

Či už je potreba zachytiť všetkých svojich priateľov na jednej fotke, alebo vyfotiť pohlcujúcu scenériu, prináša Nokia 7.2 širokouhlý fotoaparát so 118° zorným polom s optikou ZEISS. O dokonalú selfie sa potom postará 20MP fotoaparát, ktorý sa taktiež môže pochváliť optikou z dielne spoločnosti ZEISS.

Dych berúci PureDisplay s HDR za každých okolností                                                                 

Vďaka inovatívnej technológii PureDisplay prináša Nokia 7.2 pohlcujúci zážitok pri sledovaní obsahu doma aj na cestách. Vizuálny procesor Pixeworls prevádza videoobsah z SDR do HDR v reálnom čase. To znamená, že si používatelia  budú môcť vychutnať vyšší kontrast a hlbšie farby behom sledovania obľúbených filmov, seriálov a vlastných videí.

Nestarnúci škandinávsky design

Konštrukcia Nokie 7.2 je vyrobená z polymérového kompozitu, ktorý ponúkne dvojnásobnú odolnosť a polovičnú váhu oproti hliníku. Prednú aj zadnú stranu potom chráni odolné sklo Corning® Gorilla® Glass. Precízne spracovaný a odolný rámček telefónu v kombinácii so sklom vytvára úžasný celok, ktorý je verný svojmu fínskemu pôvodu.

Spracovanie zadného skla odkazuje na vyhlásený fínsky sklársky um a vďaka odrazom svetla na jeho saténovom povrchu vytvára prémiový dojem. Viacvrstvový náter s pokovaním vo vákuu poskytne zadnej strane nielen skvelý vzhľad, ale zaistí aj vyššiu odolnosť pred bežnými nástrahami dňa. Používatelia isto ocenia aj fakt, že Nokia 7.2 prichádza s prísľubom dvojdennej výdrže na jedno nabitie.

Android One dáva istotu neustále sa zlepšujúceho zážitku aj skorej aktualizácie na Android Q

Vďaka programu Android One dostane Nokia 7.2 aktualizáciu na Android Q medzi prvými. Pravidelné bezpečnostné aktualizácie sú samozrejmosťou. Používatelia sa môžu spoľahnúť, že Nokia 7.2 bude získavať bezpečnostné aktualizácie behom troch rokov a hlavné aktualizácie systému potom behom dvoch rokov. Neunikne im tak žiadna nová funkcia z dielne Google.

Aby bola Nokia 7.2 ideálnym pomocníkom počas celého dňa, prichádza s dedikovaným tlačidlom pre Google Asistenta. Nechýba ani nový režim Google Asistent Ambient Mode[i], ktorý zobrazuje dôležité informácie na displeji po celý čas nabíjania.

Používatelia Nokia 7.2 sa môžu tešiť taktiež z trojmesačného predplatného služby Google One zadarmo. Zo službou Google One[ii] sú fotografie, videá, správy a ďalší obsah bezpečnejšie a automaticky zálohované do cloudovej služby. Ako bonus získajú 100 GB cloudového úložiska naprieč službami Google Drive, Gmail a Google Photos.

Cena a dostupnosť

Nokia 7.2 bude dostupná v nasledujúcich dňoch u vybraných predajcov vo variante s 6 GB RAM a 128GB úložiskom za odporúčanú cenu 339 EUR. Dostupná bude vo farebnom prevedení Charcoal.

Značky: