Kompaktná, na princípe LED a s dlhou životnosťou.

Tri hlavné faktory, ktoré ponúka táto novinka od OKI. Je poriadne ťažká a tlačiareň na tlač formátu A4 s hmotnosťou 28,2 kg je naozaj netradičné. Výrobca zmenil spôsob vyhotovenia a sústredil sa na to, aby zariadenie vydržalo čo najdlhšiu dobu. Vymenil plasty a nahradil ich skutočným železom. To je odpoveď pre tých, čo chcú dlhú životnosť a nechcú hrať hru s výrobcom na kazovosť zariadení.

To má ale vplyv na cenu a 620 eur nepatrí medzí najlacnejšie. Ušetriť sa bude dať aj na toneroch. Je tu LED technológia a okrem iného sú tu nižšie nároky na chladenie. Tým, že sa menej zahrieva, je treba aj menej chladenia. Pri rozmeroch 395 × 430 × 290 mm ide o jedno z najmenších zariadení svojho druhu. Teda farebná LED (ale aj v segmente laserovej) tlačiarne so samostatnými optickými valcami a formátu A4 (možnosť tlačiť bannery s dĺžkou až 1,32 m).

Cena tonerov je 64 eur za čierny, s ktorým vytlačíte 7000 strán, a 77 za každý z farebných. Tie majú každý výťažnosť 6000 strán. Prevádzkové náklady sú po stránke kvality vyhotovenia ďalšia vlastnosť, ktorú neprehliadnete. S rýchlosťou 35 str. / min. je vhodná do firmy.

Cena: 620 eur

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.