Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Inkjetová tlačiareň OKI ColorPainter M-64s získala od Keypoint Intelligence Buyers Lab ocenenie BLI 2018 v kategórii širokoformátových „Enhanced CMYK ekosolventných/latexových 54- až 64-palcových zariadení“. Odborníci po dlhodobom testovaní vyzdvihli predovšetkým produktivitu a vernosť reprodukcie.

Renomovaná organizácia Buyers Laboratory (BLI), súčasť Keypoint Intelligence zaoberajúca sa testovaním tlačových zariadení, ocenila model OKI ColorPainter M-64s za produktivitu a výnimočnú rozmerovú stabilitu pri veľmi presnej tlači veľkoplošnej grafiky z viacerých pásov. Zároveň bolo vyhodnotené ako jediné zariadenie, ktoré dosiahlo vynikajúcu kvalitu reprodukcie v stupňoch sivej.

„OKI ColorPainter M-64s jasne zvíťazila v kategórii Enhanced CMYK,“ povedal David Sweetnam, riaditeľ výskumu v BLI. „Mala vynikajúce hodnotenie vo viacerých kategóriách a riadiaci softvér CP Manager získal špeciálne ocenenie za jeho komplexnú funkčnosť a praktickú použiteľnosť, čo napomohlo dosiahnuť päťhviezdičkový stav na správu a sledovanie zariadenia.“ Ocenenie je výsledkom mesiacov praktických testov vykonávaných expertnými tímami analytikov a technikov BLI.

Od spustenia ekosolventného/latexového testovacieho programu v roku 2016 BLI vyskúšala viac 54- až 64-palcových zariadení v Európe a USA. Najlepšie ekosolventné produkty oceňuje v štyroch kategóriách: Entry level CMYK Eco-solvent, Enhanced CMYK Eco-solvent, High Production CMYK Eco-solvent a Gamut Expansion Eco-solvent.

Tlačiareň OKI ColorPainter M-64 výrazne posunula možnosti v oblasti širokoformátovej tlače s inovatívnou technológiou a funkciami, ktoré riadia efektívny a kvalitný grafický výstup aj pri vysokých rýchlostiach tlače. Atramenty SX s vysokou viskozitou, obmedzenými výparmi a ekologickým rozpúšťadlom zlepšujú pracovné prostredie, dosahujú širokú farebnú škálu a vysokú hustotu farby vedúce k vynikajúcej a odolnej tlači s nižšími prevádzkovými nákladmi, čo je ideálne pre širokú škálu aplikácií v interiéri aj exteriéri, od automobilových polepov až po podsvietené displeje.

Maximálna šírka média potlačeného zariadením OKI ColorPainter M-64s 7C je 1 626 mm (64 palcov), pri priemere kotúča média až 22 cm a hmotnosti 50 kg. Pri tlači sa využíva 7 farieb (CMYK, LC, LM a LG), pričom jednotlivé atramentové kazety majú kapacitu 1,5 litra. Rozmery zariadenia sú 309,5 × 93,5 × 124,7 cm a hmotnosť neprekračuje 321 kg bez média a atramentov. Rýchlosti tlače siahajú od 6 m2/hod. pre najjemnejšie detaily až po 66,5 m2/hod. pre rýchlu produkciu, pričom štandardný režim dosahuje hodnotu 23,9 m2/hod. Maximálne rozlíšenie je 900 DPI.

Značky: