Okuliare prídu na trh budúci rok.

Okuliare Magic Leap sa často označujú ako budúcnosť rozšírenej reality. Do startupu v minulosti investovali internetoví giganti ako Google a Alibaba, doteraz sme však počúvali iba sľuby. Magic Leap ukázal prvé oficiálne fotky až teraz a oznámil niekoľko detailov.

Okuliare sa dostanú na trh počas budúceho roka vo verzii pre vývojárov, ktorá bude mať označenie Magic Leap One „Creator’s Edition“. Spoločnosť o cene nehovorí a rovnako ani nedefinuje, kedy začne predávať okuliare vo verzii pre používateľov.

Magic Leap pozostáva z okuliarov, miniatúrneho počítača a diaľkového ovládača

Vývojárska verzia bude pozostávať z troch zariadení. Základom sú okuliare, ktoré obsahujú technológiu Digital Lightfield a senzory, aby dokázali rozpoznať okolie. Poháňa ich špeciálny minipočítač, ktorý je s okuliarmi spojený pomocou kábla. Toto zariadenie má kruhový tvar a je navrhnuté tak, aby ho používateľ nosil zachytené o vrecko nohavíc alebo o opasok. V porovnaní s prototypom sa podarilo firme výrazne zmenšiť jeho rozmery. Treťou súčasťou je diaľkový ovládač, ktorý uľahčuje ovládanie.

Okuliare pôsobia trochu masívnym dojmom. Zatiaľ však nepoznáme informácie o ich hmotnosti či zornom poli. Takisto nevieme, čo presne dokáže technológia Digital Lightfield. Tieto informácie zistíme pravdepodobne až budúci rok, keď sa prvé kusy vývojárskych okuliarov dostanú do rúk vývojárov. Do pozornosti však dávame staršie video z júna 2016, ktoré by malo prezentovať funkcionalitu technológie.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

VIDEO: Pozrite si Star Wars v rozšírenej realite Magic Leap

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit