Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti OMV AG a Siemens AG Österreich sa v Memorande o porozumení dohodli na znížení emisií CO2 v oblasti dopravy ťažkých nákladných vozidiel a pre logistické spoločnosti.

„Chceme spoločne implementovať inovatívne a efektívne riešenia pre elektrifikáciu vozových dep, ktoré nielenže zvládnu technologické výzvy dneška, ale zároveň vydláždia cestu pre mobilitu zajtrajška,“ hovorí Gerrit Pürstl, ktorý v spoločnosti Siemens AG Österreich vedie obchodnú oblasť eMobility. „Toto partnerstvo predstavuje ďalší míľnik v našom úsilí o to, aby bola doprava autobusov a ťažkých nákladných vozidiel v Európe šetrnejšia k životnému prostrediu.“

Elektrický pohon zohráva čoraz dôležitejšiu úlohu v premávke ťažkých nákladných vozidiel. Počet elektrobusov a nákladných áut už roky výrazne narastá a prevádzkovatelia vozidiel požadujú zodpovedajúce možnosti nabíjania. To je práve cieľom spolupráce medzi spoločnosťami OMV AG a Siemens AG Österreich. Obe spoločnosti majú v úmysle poskytovať inovatívne a do budúcnosti odolné riešenia nabíjania – takzvané eDepá – aby uspokojili dopyt po udržateľnej mobilite. Prevádzkovateľom vozových parkov ponúkajú množstvo výhod najmä v sektore dopravy a logistiky. „Spájame naše silné stránky a odborné znalosti, ponúkame inteligentné kompletné riešenia v eDepách, ktoré spravuje OMV AG. Chceme, aby bol prechod na elektrickú mobilitu vďaka tomuto opatreniu čo najhladší pre zákazníka,“ zdôrazňuje Peter Vyšný, viceprezident eMobility OMV AG.

Využitie na budúcnosť orientovaných eDep pre dopravu ťažkých nákladných vozidiel umožňuje spoločnostiam nielen výrazne znížiť prevádzkové náklady a emisie CO2, ale aj zvýšiť dostupnosť vozového parku. OMV AG sa v eDepách zameriava na takzvané 360-stupňové riešenia. Zahŕňajú rôzne služby od plánovania infraštruktúry cez rozmiestnenie nabíjacích staníc až po optimalizáciu využitia siete a podrobné analýzy. Vozový park je možné elektrifikovať prostredníctvom eDep jednoduchým, efektívnym a udržateľným spôsobom.

Spolupráca medzi OMV AG a Siemens AG Österreich bude najskôr v pilotnej fáze prebiehať v Rakúsku, Rumunsku, na Slovensku a v Maďarsku.

Značky: