Jej súbory sa objavili na indických a európskych serveroch.

Samsung sa o svoje zariadenia už roky príkladne stará. Aj preto je spomedzi výrobcov Android zariadení s aktualizáciami najďalej. Nielenže ponúka vynikajúcu podporu z hľadiska jej trvania, ale veľkú časť svojich zariadení aktualizuje v pravidelných mesačných intervaloch.

Približne v polovici júna sa už hovorilo o tom, že beta program novej verzie používateľského rozhrania príde skôr. Medzitým však boli súbory tejto verzie spozorované na juhokórejských serveroch spoločnosti Samsung, pričom to netrvalo dlho, a už sa objavili aj na jej indických a európskych serveroch.

Tieto nové správy tak iba potvrdzujú, že Samsung sa v dostatočnom predstihu pripravuje na spustenie beta programu One UI 6.0 pre rad Galaxy S23, ktoré je naplánované na tretí júlový týždeň. Hoci by sa mohol zdať, že ide o veľkú časovú rezervu, tak ani v tomto prípade nemusí prebehnúť všetko podľa plánu, keďže aktualizačný proces je veľmi náročný. To znamená, že očakávaný termín vydania sa môže zmeniť.

Stále však nie je jasné, aké vylepšenia prinesie samotné One UI 6.0. V každom prípade je známe, že Android 14 zlepšuje výdrž batérie, funkciu Nearby Share, mení ponuku zdieľania, pridáva prediktívne gesto späť a priehľadný navigačný panel.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Pokiaľ sa však budeme držať predpovede, že beta program One UI 6.0 bude pre sériu Galaxy S23 dostupný v treťom júlovom týždni, tak to zároveň znamená, že Samsung ho spustí ešte predtým, ako Google vydá finálnu verziu Androidu 14. Keďže spoločnosť Samsung zjednotila svoje zásady aktualizácie softvéru, tak vieme, ktoré ďalšie zariadenia budú aktualizované na novú verziu OS. Keďže zariadenia zo zoznamu majú nárok na štyri hlavné aktualizácie OS Android, tak aktualizované budú aj tri roky staré modely.

Viac už prezradí zoznam zariadení:

Galaxy S

Galaxy Z

Galaxy A

Galaxy M

  • Galaxy M54
  • Galaxy M53 5G
  • Galaxy M33 5G
  • Galaxy M23

Galaxy F

  • Galaxy F54
  • Galaxy F23
  • Galaxy F14 5G

Galaxy Xcover

  • Galaxy Xcover6 Pro

Galaxy Tab

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.