Microsoft je tu s viacerými novinkami, stane sa z OneDrive váš primárny disk?

Najvýraznejšou je zvýšenie limitu na jeden uploadnutý súbor. Doteraz bol limit 15 GB a mnohí ste to v praxi zrejme ani nepostrehli. Teraz je však možné nahrať súbor s veľkosťou až 100 GB. Výhoda pre používateľov pracujúcich s ohromnými súbormi, napríklad 3D, CAD, 4K videom alebo komprimovanými archívmi.

A vynikajúce na tom je to, že pri synchronizácii sa vďaka novému protokolu prenesú len zmeny. Úpravou niektorých častí súboru sa budú prenášať len tieto zmeny a do súboru zapíšu len tie. Kvôli malej úprave nebude treba prenášať znova celý súbor. Ušetríte čas aj vašu internetovú kapacitu.

Ďalšou je možnosť vytvoriť si odkazy na zdieľané súbory priamo medzi vaše súbory. Nájdete ich rýchlejšie a nemusíte sa prepínať medzi zobrazením vašich vlastných súborov do položky Zdieľané a hľadať ich následne tam. Užitočná vec, ak máte takéhoto obsahu príliš veľa, no len s vybraným pracujete najčastejšie.

Používatelia Microsoft Teams dostávajú lepšie zdieľanie súborov medzi skupinami, napríklad používateľmi aktuálneho chatu.

Zmena je aj v zdieľaných dátach. Ak totiž s niekým zdieľate dáta a potom ich presuniete, prídu o možnosť naďalej ich používať. Po novom dostanú všetci používatelia s pôvodným prístupom k dátam aj aktualizovaný link s novým umiestnením súborov a adresárov.

Okrem toho sa bude dať použiť aj aktuálne zobrazená URL adresa vo vašom prehliadači. Čiže práve zobrazený obsah sa bude dať zdieľať pohodlnejšie. Uplatní sa aktuálna politika nastavenia zdieľaní.

Nové možnosti dostanú aj administrátori OneDrive, ktoré spravujú biznis účty.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

História na OneDrive je dostupná cez Prieskumníka

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.