Dá sa použiť Správca úloh, no to nebude celkom praktické riešenie.

Zatvorenie aplikácie OneDrive bolo niečo, čo sprevádzalo minimálne varovanie zo strany systému. Je jasné, že táto služba je jednou z nosných v operačnom systéme a používatelia, ktorí využívajú cloudové úložisko, by mohli prísť o synchronizáciu v prípade, že by nebežala na pozadí. Už v minulosti operačný systém varoval pred zatvorením aplikácie OneDrive. Teraz to robí ešte intenzívnejšie.

Zatvorenie aplikácie nie je nijako jednoduché a používateľ to má poriadne sťažené. Musí kliknúť pravým tlačidlom na ikonu OneDrive na Paneli úloh. Následne kliknutím na tlačidlo s ozubeným kolieskom sa zobrazí menu, v ktorom nie je priama možnosť aplikáciu vypnúť. Musíte to urobiť cez spomínané tlačidlo a položku Pozastaviť synchronizáciu. Až tam sa totiž nachádza riadok s položkou na ukončenie tejto aplikácie.

Po novom sa teraz bude zobrazovať otázka, prečo chcete aplikáciu zatvoriť a budete musieť vybrať niektorú z nasledujúcich možností, ako je to vidieť na obrázku. V praxi zrejme nebudete mať príliš veľa dôvodov aplikáciu zatvárať, no môžu sa vyskytnúť situácie, keď nechcete synchronizovať súbory. Na to máte však možnosť synchronizáciu pozastaviť. Tým, že Microsoft vytvoril ešte tesnejšie previazanie cloudovej služby so svojím systémom, chce ochrániť túto integrálnu súčasť ešte viac.

onedrive ukoncenieZdroj: TOUCHIT

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.