V týchto dňoch je k dispozícii nová verzia OneNote pre Android.

Microsoft zmenil spôsob zobrazovania poznámok. Na pohľad by sa mohlo javiť ako vynikajúca alternatívu voči Google Keep. Ako to už ale pri Microsofte býva, tak jednoduché to nebude. Ide najmä o synchronizáciu poznámok.

Používanie poznámkového bloku v mobile je menej pohodlné a nové zobrazenie strán a rýchlych poznámok do režimu ako zobrazuje poznámky Keep je určite prehľadnejšie. Toto je hlavná zmena. Avšak, ako docieliť synchronizáciu rýchlych poznámok, nie je jasné.

Používame on-line poznámkový blok tak, aby sa po prihlásení na OneDrive (Microsoft Live konto) dal vybrať z tohto úložiska a synchronizovať. Na počítači aj v mobile. Ako ale dostať sekciu Rýchle poznámky do synchronizačného procesu, to sa nám zistiť nepodarilo.

V čom je teda potenciálny problém? V tom, že si narobíte rýchle poznámky v mobile ale neprenesú sa vám do OneNote na cloude. Je potrebné ich presunúť na nejakú stranu vo vašom poznámkovom bloku.

OneNote ako nástroj je prepracovaný a dá sa dobre používať. Je to robustnejší nástroj na poznámky, najlepšie použiteľný na počítači s Windows. Jeho použitie je ešte prijateľné na tabletoch, no smartfóny nie sú až tak vhodné.

Vytváranie a najmä lepšie zoskupovanie rýchlych poznámok mohla byť cesta, ako OneNote používať viac. Bohužiaľ nestalo sa a Google Keep stále víťazí. Nie v prepracovanosti a možnostiach ale v systéme zadávania poznámok a celkovej jednoduchosti použitia na mobile.

onenoteZdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.