Vlajková loď pre rok 2022 prezrádza ďalšie tajomstvá.

Pokým nedávne úniky odhalili zmeny v dizajne, teraz portál 91mobiles zverejnil aj predpokladané technické parametre modelu OnePlus 10 Pro.

Podľa najnovších správ má OnePlus 10 Pro do svojej výbavy dostat všetky očakávané prvky, ktoré by mala vlajková loď roka 2022 aj obsahovať. Nebude tak chýbať 6,7-palcový displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou, čipová sada Snapdragon 8 Gen1, ktorá bude doplnená o 8 alebo 12 GB RAM a 128 alebo 256 GB úložisko.

Špecifikácie OnePlus 10 Pro 

  • Displej: 6,7-palcový QHD+ so 120 Hz
  • Čipová sada: Snapdragon 8 Gen1
  • RAM: 8 GB / 12 GB LPDDR5
  • Úložný priestor: 128GB / 256GB UFS 3.1
  • Predný fotoaparát: 32 Mpx
  • Zadné fotoaparáty: 48 Mpx (širokouhlý) / 50 Mpx (ultraširokouhlý) / 8 Mpx (teleobjektív)
  • Batéria: 5 000 mAh
  • Odolnosť voči vode a prachu: IP68

Všetky vyššie uvedené parametre svojim spôsobom vôbec neprekvapia, pretože pri tomto type telefónu sa jednoducho očakávajú. Sklamaním pritom môže byť opäť chýbajúci periskopický teleobjektív. V prípade novej generácie by tak išlo o takmer identický výbavu s modelom OnePlus 9 Pro, ktorý inak fotí veľmi dobre. OnePlus systém fotoaparátov pravidelne aktualizuje, takže vysoká kvalita je zaručená. 

Z pohľadu kvality výsledných fotografií nie je ani potrebné sa hnať za stále sa zvyšujúcimi parametrami. Je pritom možné, že OnePlus v spolupráci so spoločnosťou Hasselblad pripravuje výraznejšie softvérové vylepšenia fotoaparátov, takže OnePlus 10 Pro môže v konečnom dôsledku zhotovovať oveľa kvalitnejšie snímky ako predchodca.

Očakávame, že model OnePlus 10 Pro bude globálne dostupný v marci alebo apríli budúceho roka. Tomu má údajne predchádzať exkluzívne uvedenie na trh v Číne už začiatkom roka 2022, po čom bude smartfón sprístupnený aj pre ostatné trhy.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.