Vlajková loď dostane aj vlajkový displej.

Do predstavenia OnePlus 12 zostáva iba niekoľko dní, čiže nie je prekvapením, že o tomto telefóne sa objavuje čoraz viac informácií. Doteraz boli zverejnené informácie o dizajne a fotoaparátoch, avšak najnovšie správy z portálu GSMArena odkrývajú aj fantastické špecifikácie displeja, ktorého výrobcom je BOE.

BOE X1 pre OnePlus 12 bude mať 6,82-palcovú uhlopriečku. Ide o 8T LTPO OLED panel, čo znamená, že podporuje dynamickú obnovovaciu frekvenciu v rozmedzí 1 – 120 Hz. Tieto parametre sú však tak trochu “očakávané”, ale veľkým prekvapením panela s rozlíšením 1440 × 3168 pixelov je hodnota maximálneho jasu. Tá je údajne až 4500 nitov v automatickom režime, pričom v manuálnom jas dosahuje hodnotu 1722 nitov. 

Nový únik uvádza, že displej OnePlus 12 má priemernú hodnotu Just Noticeable Color Difference (JNCD) 0,35 a od DisplayMate už získal certifikáciu A+ pre výnimočný jas a presnosť farieb. OnePlus 12 bude mať vo svojej výbave aj zobrazovací čip Oppo P1. Okrem toho sa do výbavy dostala aj podpora 2 160 Hz PWM stmievania pre zvýšenú ochranu očí. 

Nový panel od BOE ponúkne aj vylepšenú presnosť farieb s algoritmami pre lepšie zobrazovanie na priamom slnečnom svetle a technológiou jednopixelovej kalibrácie. Predstavenie OnePlus 12 sa bude konať už 5. decembra, teda deň po konferencii usporiadanej pri príležitosti 10. výročia založenia spoločnosti OnePlus. 

Telefón bude spočiatku dostupný iba na čínskom trhu, avšak začiatkom roka 2024 sa dostane aj na ten globálny

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.