Vo vlajkovom segmente bude tento model neprekonateľný.

OnePlus čoskoro uvedie novú generáciu svojho vlajkového smartfónu, ktorý aj tento rok bude jedným z prvých, ktorý do svojej výbavy dostane najnovší vlajkový čipset spoločnosti Qualcomm. Snapdragon 8 Gen 4 bude predstavený počas konferencie Snapdragon Tech Summit 2024, ktorá sa bude konať od 21. do 23. októbra na Havaji. Hoci od smartfónu OnePlus 13 sa očakáva iba tá najlepšia výbava, vrátane kvalitných fotoaparátov, tak najnovšie správy prezrádzajú, že tento model bude vynikať aj v ďalšej oblasti. 

Rôzne úniky naznačujú, že predstavenie OnePlus 13 by malo prebehnúť koncom októbra. Predpokladá sa, že aj tento rok bude novinka z dielne OnePlus najprv dostupná v Číne, a až neskôr sa dostane na globálny trh. Keďže OnePlus je známe nekompromisným prístupom pri technických parametroch svojich smartfónov, tak tomuto trendu chce byť verné aj pri modeli OnePlus 13.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4Zdroj: SmartPrix
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4

Spoľahlivý leaker Digital Chat Station informoval, že OnePlus 13 bude mať až 24GB LPDDR5X RAM. Táto porcia pamäte je síce rovnaká ako pri predchodcovi, avšak konkurencii sa môže o týchto hodnotách iba snívať. Na druhej strane sa hovorí, že vrcholová verzia OnePlus 13 24GB/1TB bude drahšia ako rovnaká verzia pri modeli OnePlus 12. Donedávna sa dokonca hovorilo, že OnePlus 13 dostane iba 16 alebo 18 GB RAM, pričom sa zdá, že vrcholová verzia bude na tom ešte oveľa lepšie.

OnePlus 13 bude zároveň jediný vlajkový telefón s 24 GB RAM, ktorý príde v najbližších týždňoch a mesiacoch. Toto tvrdenie by sa malo vzťahovať na všetky telefóny, ktoré budú vybavené čipsetom Snapdragon 8 Gen 4 a Dimensity 9400.

OnePlus 13 by mal byť vybavený 6,8-palcovým displejom s rozlíšením 1440 × 3168 pixelov a jemným zakrivením na všetkých štyroch stranách. Displej bude mať vysokú svietivosť, rozlíšenie 2K, 120 Hz obnovovaciu frekvenciu a zabudovaný ultrazvukový senzor odtlačkov prstov. Pri troche šťastia by mohol mať OnePlus 13 nainštalovaný Android 15 s ColorOS pre čínsky trh a OxygenOS pre zvyšok sveta.

OnePlus 13 na prvom obrázku: Zásadná zmena dizajnuZdroj: OnePlusClub
Možný dizajn OnePlus 13

Batéria by mala mať nadštandardných 6000 mAh s podporou 100 W rýchleho káblového nabíjania. Na zadnej strane by mala byť umiestnená zostava troch 50 Mpx fotoaparátov, pričom selfie kamera bude mať taktiež 50 Mpx. Nebude chýbať podpora 5G, Wi-Fi, NFC a IR Blaster. 

Hovorí sa, že OnePlus 13 by malo mať hodnotenie IP69, čo by znamenalo, že telefón bude odolný voči vysokotlakovým a vysokoteplotným prúdom vody, čo je najvyššia úroveň ochrany proti vode a prachu, akú môže smartfón dosiahnuť. 

Zdroj: DigitalChatStation (cez GSMArena)

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.