Model OnePlus 5 bol predstavený v júni minulého roka a prvýkrát priniesol duálnu kameru. V novembri model OnePlus 5T podľahol trendu a predstavil obrazovku s pomerom strán 18: 9.

19.3.2018 doplnené: Pred asi tromi týždňami sa nám po prvýkrát predstavilo zariadenie, ktoré sa vydávalo za OnePlus 6. Podľa skúseností z predošlých rokov môžeme predpokladať, že v týchto dňoch sa nám odhaľuje reálnejšia podoba spomínaného zariadenia. Tak ako to bolo v prípade OnePlus 5 a jeho dvojičky Oppo R11, ktorá až na pár detailov bola identická s modelom 5.

Môžeme teda na základe tejto skúsenosti očakávať podobný dizajnový rukopis aj v prípade nadchádzajúceho modelu od OnePlus. Oproti uniknutý fotkám OnePlus 6 z pred troch týždňov je vidieť na R15 iné rozloženie identických prvkov kamery a čítačky odtlačkov prstov.

Podľa únikov pri OnePlus 5T a porovnaní s modelom Oppo R11s si myslíme, že je skôr pravdepodobnejšie zachovanie kruhovej čítačky odtlačkov prstov a horizontálne vedenie duálneho fotoaparátu, tak ako to bolo pri modeloch 5T a Oppo R11s.

Pri týchto modeloch bola v podstate odlišnosť na zadnej stene zariadení iba v tvare čítačky odtlačkov prstov, ktorá v prípade Oppo bola elipsovitá. Z prednej strany je už pri Oppo R15 vidieť výrez displeja, ktorý bude pravdepodobne definitívnym riešením dizajnu. Malá zmena oproti očakávaniu pravdepodobne nastane v pomere strán displeja. Ten by mal mať pomer strán 19:9. Pomer displeja k telu zariadenia by sa mal ustáliť na hodnote 90% pri 6.28″ uhlopriečke.

Otvorené v prípade OnePlus 6 môže byť využitie prvkov aj z modelu Vivo X 21 UD. V tomto prípade by sa jednalo o progresívne zariadenie s použitím zabudovanej čítačky odtlačkov prstov v displeji a top komponentov s AI.

Spoločnosť BBK (vlastník Vivo, Oppo, OnePlus) má ešte jedno eso v rukáve, len ostáva nám počkať, že či ho rozšíri aj na iné svoje značky. Bude tým ďalším zariadením aj OnePlus 6?

Oppo R15

Pôvodný text: Takže, čo môžeme očakávať od modelu OnePlus 6? Ak sú uniknuté fotografie dôveryhodné, tak ďalší model bude veľmi pripomínať aktuálne najsledovanejšie smartfóny na trhu, iPhone X a Galaxy S9.

Predná strana, po vzore iPhone X, odhaľuje výrez na obrazovke. Je dostatočne veľký na to, aby obsahoval slúchadlo a kameru. Novinka by mala obsahovať Android Oreo (8.1) a nadstavbu OxygenOS (5.1), ktoré sú aktuálne k dispozícii pre 5T.

Zadná stena obsahuje viac zmien.  Vertikálne orientovanú duálnu kameru s čítačkou odtlačkov prstov pod ňou. Keď OnePlus presunul čítačku odtlačkov prstov na zadnú stranu, prešiel z obdĺžnikového tlačidla domov na kruhový snímač. Tentokrát sa tvar zmení na elipsu. 6 GB pamäte RAM a 64 GB úložného priestoru sú dosť štandardné parametre už od vydania OnePlus 3, takže tu nie sú žiadne prekvapenia. Necháme sa prekvapiť aké parametre nakoniec pre nás OnePlus pre rok 2018 pripraví.

Zadná sklenená stena by mohla ešte naznačovať integrovanie cievky pre bezdrôtové nabíjanie. Ako sme uviedli vyššie, ešte nie je ani rok odkedy bol OnePlus 5 uvedený na trh. Oficiálne bude OnePlus 6 predstavený v júni 2018. Preto by sme sa nemali ešte príliš venovať pozornosť týmto únikom. Za všetkým, čo o “šestke” vieme, by mohol byť iba prototyp, ktorý sa nikdy nebude predávať.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Intel, AMD a ďalšie firmy opovedajú na otázky ohľadom Meltdown / Spectre

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.