Má vyskakovaciu kameru, takmer 98 % pomer obrazovky k telu a zabudovaný snímač odtlačkov prstov v displeji.

Spoločnosť Vivo zverejnila video na svojich účtoch na Facebooku a Weibo, aby predstavila svoj nový koncept telefónu s názvom APEX. Video neodhaľuje žiadne informácie o špecifikáciách telefónu APEX, ale odhaľuje jeho úžasný dizajn a niektoré jeho kľúčové vlastnosti.

Zdá sa, že je ten istý tajomný telefón Vivo, ktorý sa objavil s takmer 100% pomerom obrazovky k telu. GizmoChina ako prvý špekuloval, že môže prísť s flip-up fotoaparátom. Koncepčný telefón Vivo APEX bol tiež demonštrovaný na prebiehajúcom Mobile World Congress (MWC) 2018.

Zaujímavý fotoaparát

Koncept Vivo APEX má 8-megapixelový predný fotoaparát. Zostáva vnútri tela telefónu a v prípade použitia sa vysunie za 0,8s ako periskop. Keď sa nepoužíva, vráti sa späť do zariadenia.

Bezrámikový displej s veľmi vysokým pomerom obrazovky k telu

Vivo APEX má veľmi tenké rámiky okolo displeja. Presne povedané, čelo smartfónu má iba 1,8 mm, čo je najtenší rámik použitý v smartfóne. Hrúbka brady je 4,3 mm. Znamená to, že zobrazenie pomeru strán 18: 9 môže poskytnúť pomer obrazovky k telu takmer 98 percent.

Koncepčný telefón Vivo APEX má flexibilnú OLED platformu. Mikročipy sú priamo na plošných spojoch čím sa dotvára celková dynamická konštrukcia.

Snímač odtlačkov prstov v obrazovke

Zariadenie X20 Plus UD od Vivo je prvý smartfón na svete, ktorý ponúka snímač odtlačkov prstov pod displejom. Má snímač odtlačkov prstov umiestnený na jednom mieste v spodnej časti displeja. Koncepčný telefón APEX je vybavený ešte lepšou technológiou snímania odtlačkov prstov, pretože sa rozprestiera v spodnej polovici displeja.

Technológia šírenia zvuku cez obrazovku

Nová technológia zvukového odlíšenia ktorá je k dispozícii na zariadení Vivo APEX umožňuje, aby jeho displej fungoval ako reproduktor a slúchadlo. Vibruje a vydáva zvuk ako reproduktor. V porovnaní s bežnými zvukovými metódami táto nová technológia spotrebováva menej energie. S integrovanou technológiou Systém v balíku (SIP) bude slúchadlo schopné lepšieho Hi-Fi audio zážitku. Vivo integroval tri zosilňovače a DAC pod krytom koncepčného telefónu.

Ďalšie funkcie

Priestor dosky plošných spojov bol na Vivo Apex znížený o takmer 60 percent. Takto sa vytvoril priestor pre väčšiu batériu, ktorá je chránená novým typom chladenia proti prehriatiu. Je vybavený portom USB-C, vstupom pre 3,5 mm audio jack, externými reproduktormi a dvoma zadnými kamerami. Displej má 6″ OLED panel. Ďalšie špecifikácie nie sú známe.

Doplnené 28.2.2018: živé obrázky

Porovnanie s Pixel 2XL (naľavo) a Samsung Galaxy S9+ (napravo)

Vivo Apex

Vyskakovacia predná kamera

Čítačka odtlačkov prstov zabudovaná v spodnej časti displeja.

zdroj: gizmochina, androidpolice

Prečítajte si aj:

Koncept Apple iPhone SE 2: Menší brat iPhone X (doplnené video)

 

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.