Na akcii v Londýne sa predstavil najnovší model spoločnosti OnePlus.

Posledné roky sme mali pocit, že modely OnePlus akosi strácajú dych na vlajkové lode ostatných výrobcov a označenie Zabiják vlajkových lodí už neplní svoj význam. Tento rok spoločnosť OnePlus prinavrátila tomuto označeniu váhu.

Pri novinke OnePlus 6 sa použil najväčší displej, aký kedy spoločnosť vo svojich zariadeniach použila a to sa udialo aj v navýšení vnútorného úložiska, ktoré dosahuje až 256 GB v kombinácii s 8 GB RAM. Takisto sa novinka neubránila trendu výrezu v displeji. Pod kapotou sa nachádza aktuálne to najlepšie, čo sa dá vo svete smartfónov ponúknuť.

OnePlus 6 tak má 6,28” Optic Amoled displej, ktorý si spoločnosť sama upravuje, aby zodpovedal jej predstavám o farebnom podaní Amoled panelov, ktorý nie je tak presaturovaný ako v prípade Super Amoled displejov od Samsungu. Moderný je aj pomer strán displeja, ktorý sa natiahol na 19:9 a je chránený ochranným sklom Gorilla Glass 5.

Spoločnosť OnePlus je na jednej strane pokroková a na strane druhej sa drží ešte tradičných koncepcií. Tak môžete nájsť v novinke aj 3,5 mm audio vstup pre klasické káblové slúchadlá.

Vlajkové lode tejto mladej čínskej spoločnosti zaostávali hlavne v odolnosti voči vode a prachu, čo im bolo častokrát vyčítané. Teraz sa všetko mení a model 6 konečne ponúkne zvýšenú ochranu. Tá smartfón ochráni pred dažďom alebo náhodným obliatím. 

Vlajková loď ma v tele s rozmermi 155.7 x 75.4 x 7.8 mm to najlepšie, čo sa dá aktuálne na trhu ponúknuť. O poriadnu dávku výkonu sa postará Snapdragon 845 s až 8 GB pamäťou RAM. Grafický čip nesie označenie Adreno 630. V tomto prípade vás nezastaví žiadna graficky náročná hra a výkonu budete mať na rozdávanie.

Vylepšenia s udiali aj v prípade fotoaparátov. Hlavný snímač ponúka 16 Mpx (f/1.7), ktorý kombinuje elektronickú a optickú stabilizáciu obrazu. Druhý snímač má vyššie rozlíšenie, konkrétne 20 Mpx (f/1.7). Dvojica fotoaparátov je doplnená duálnym LED bleskom, HDR a možnosťou nahrávať videá v kvalite až 4K so 60 snímkami za sekundu.

Na prednej strane zariadenia sa nachádza 16 Mpx fotoaparát, ktorý je elektronicky stabilizovaný a do výbavy dostal aj automatické HDR.

Najväčšou pýchou smartfónov OnePlus je rozhodne nabíjacia technológia Dash Charge, ktorá nemá konkurenciu. O tom sme sa mohli presvedčiť aj my v redakčnom teste modelu OnePlus 3T. Batéria s kapacitou 3300 mAh tak bude rekordne rýchlo nabitá.

Samozrejmosťou je prítomnosť Android 8.1 Oreo a nadstavby Oxygen 5.1.

Model OnePlus 6 poskytuje dve formy biometrickej bezpečnosti. Využíva sa klasická čítačka odtlačkov prstov, ktorá je na zadnej stene zariadenia. Tentokrát zmenila svoj tvar na oválny. Druhou formou je funkcia odomknutia tvárou a tá má byť podľa slov OnePlus veľmi rýchla. Odomknúť smartfón by mala za 0,4 s, pričom čítačka odtlačkov prstov to dokáže už za 0,2s.

Ovládacie prvky sa mierne preskupili a dotklo sa to hlavne návykového tlačidla voľby režimov hlasitosti, ktoré sa premiestnilo z ľavej strany na pravú. Aktuálne ho tak nájdete nad tlačidlom napájania.

Novinka sa bude predávať vo verzii 6 GB / 64 GB už od 519 € od 22. mája. Niektoré predajné miesta spúšťajú predaj už o deň skôr. Cenovka je príjemne nastavená a len nepatrne sa navýšila oproti predošlým modelom.

OnePlus 6 si môžete zakúpiť vo farebných prevedeniach Midnight Black, Mirror Black a Silk White.

Prečítajte si aj:

Detailná recenzia: OnePlus 3T je štvrtý „Flagship Killer“ od OnePlus

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.