Čínska spoločnosť pritom nemá príliš z čoho vyberať.

Aj keď v širšom ponímaní už samotné použitie čítačky odtlačkov prstov v displeji je pomerne veľkým krokom vpred, tak aj tu sa výrobcovia smartfónov môžu rozhodnúť, ktorý typ nakoniec použijú. Už dlhšie sú na trhu optické čítačky odtlačkov, ktoré sa začali používať pri bezrámikových telefónoch.

Prvá generácia týchto telefónov, na čele s Vivo Nex, používajú starší a lacnejší typ optickej čítačky, pričom už existuje precíznejšia technológia od spoločnosti Qualcomm. Ultrazvuková čítačka je pritom oveľa citlivejšia a presnejšia.

Kým optická čítačka dokáže spoľahlivo pracovať do hrúbky 300 mikrónov, tak ultrazvuková bez problémov funguje pri 800 mikrónoch. Pokiaľ ste sa už stretli s nejakou čítačkou v displeji, tak s najväčšou pravdepodobnosťou pochádzala od čínskej spoločnosti Gudix.

Aj keď sa najnovšie informácie o použití optickej čítačky objavili v súvislosti s OnePlus 6T to neznamená, že by mala mať pripravovaná novinka problémy s odomykaním. Dokonca aj optické skenery sa ukázali ako dostatočne spoľahlivé aj pri najmenšom kontakte prstov s displejom. Pracujú spoľahlivo aj pri použití ochranného skla, či fólie. Len je potrebné podotknúť, že sú o niečo pomalšie a menej presné, ako tie ultrazvukové.

Myslíme si, že aj keď sa použije o niečo staršia technológia skenera odtlačkov prstov, tak pri modeli OnePlus 6T sa veľa používateľov poteší, že konečne tá klasická zmizla z prednej alebo zadnej strany zariadenia. Ďalej aj vieme, ako spoločnosť starostlivo vyberá každý jeden komponent, aby bola zachovaná priaznivá cena ich zariadení.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Umelá inteligencia v smartfónoch: Ako funguje a aké výhody prináša?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.